Цена на Shiba Inu: Кога е най-подходящото време да купите SHIB?

18 авг 2022 12:11, Александър Попов
Цена на Shiba Inu: Кога е най-подходящото време да купите SHIB?

Искате да спечелите, търгувайки Shiba Inu? Лесно е. Просто купете монети SHIB, когато цената на Shiba Inu е ниска и ги продайте, когато е висока. Разликата отива във вашия джоб, това е печалбата. Спестявайте, докато можете да си позволите Ламборгинито, което сте си харесали.

Звучи лесно, нали? Но ако беше толкова лесно, всеки щеше да го прави. Печалбата не се постига толкова лесно, колкото звучи - особено в света на криптовалутите. Пазарната нестабилност изстрелва цената на SHIB нагоре и надолу като йо-йо, покачва се и пада драматично, без предварително предупреждение и видима причина. Може да купите Shiba Inu на стойност 500 евро, но днес стойността да е 2500 евро или 100 евро.

Дневната търговия е бляскава, но определянето на времето за действие на пазара е пословично трудно. Купуването и продаването в съответствие с прогнозите за бързо променящия се курс на обмяна за Shiba Inu обърква дори най-сериозните професионални инвеститори.

Цената на SHIB може да се промени драстично в резултат на динамиката на световния пазар, спекулациите за международни регулаторни промени, туитовете на милиардери и много други фактори. Определянето на времето за действие на пазара би било трудно, дори и ако познавахме всички влияещи фактори, а ние със сигурност не го знаем.

Ако се чудите защо почти всички търговци на ежедневна база губят пари в дългосрочен план, това е причината.

Майтап за майтапа

През 2013 г. софтуерните инженери Джаксън Палмър и Били Маркъс създават криптовалута, наречена Dogecoin. Логото на монетата се основава на популярно меме, което включва изображение на шиба ину и умишлено погрешно изписаната дума за куче на английски - Doge.

Никой не е очаквал Dogecoin да се превърне в сериозна криптовалута или добра инвестиция. Това беше шега, пародия на Биткойн.

Но цената се покачи и хората изкараха печалби, а не след дълго криптопазарът беше пълен с мемекоини.

През 2020 г. човек или група, известна като Рьоши, създаде пародия на Dogecoin и я нарече Shiba Inu (SHIB). Рьоши обявява новата монета за "убиец на Dogecoin".

SHIB беше уникален проект още от самото начало. Рьоши създаде 1 квадрилион токена, като блокира 50% от тях в Uniswap. Останалите 500 трилиона монети Рьоши изпрати на създателя на Ethereum Виталик Бутерин.

Бутерин дари повече от 50 трилиона SHIB монети - на стойност над 1 милиард долара по онова време - на индийския фонд за справяне с последствията от COVID.

На 1 януари 2022 г. Kriptomat подари 2 022 монети SHIB на всеки регистриран клиент. По онова време с 20 евро можеха да бъдат закупени 1 милион SHIB монети, така че подаръкът бе предимно символичен. Но цената на Shiba Inu се беше повишила от 0,00000607 евро в края на септември 2021 г. до исторически най-високата стойност от 0,00005704 евро на 3 ноември - скок от около 9400% само за няколко седмици. Всичко изглеждаше възможно.

Shiba Inu остава популярен сред крипто инвеститорите. Възможно е да закупите много SHIB монети за много малко пари, а ако цената отново скочи, възвръщаемостта може да бъде огромна.

Не е чудно, че Shiba Inu постоянно се появява в списъка на 20-те най-активно търгувани криптовалути.

Инвестиране в Shiba Inu

Наблюдателите в бранша често са раздвоени по отношение на мемекойните. Монети и токени като Shiba Inu обикновено не се свързват с приложения от сектора на децентрализираните финанси или колекционерски NFT или други проекти. Те са създадени изцяло за спекуланти и инвеститори.

Около SHIB обаче е създадена общност и богата екосистема, която поддържа две допълнителни криптовалути и механизми за размяна и залагане. Членовете на общността - ShibArmy - активно направляват бъдещето на екосистемата, избират благотворителни организации, които да подкрепят, и създават нови приложения, които да работят на Shiba Inu.

Много инвеститори намират изключително ниската цена на токените SHIB за привлекателна. С няколко хиляди евро те могат да притежават 1 милиард от тях. Ако цената се повиши до 0,01 евро (или дори 0,001), хилядите евро ще нараснат до милиони.

Уроци от миналото

Ами ако бяхте купили Shiba Inu преди седмица или месец? Ако бяхте купили SHIB на стойност 100 евро, какво щяхте да имате сега?

Любопитни сте. Разгледайте калкулаторът тип "Какво-ако" на Kriptomat извършва изчисленията въз основа на данни, които се обновяват през целия ден. Калкулаторът отчита точно колко би струвала вашата инвестиция от 100 евро днес - като използва действителни исторически данни за цените.

Всъщност, калкулаторът може да изчисли текущата стойност на инвестиция от 100 евро за всяка една от 350-те + криптовалути, които можете да купувате и продавате в Kriptomat.

Калкулаторът показва, че независимо от краткосрочната волатилност, инвестирането в криптовалути е източник на значителна дългосрочна възвръщаемост.

Един от най-добрите начини да се възползвате от дългосрочните възходящи тенденции е да използвате Повтарящите се покупки на Kriptomat, която ви позволява да насрочите регулярни покупки на седмична, двуседмична или месечна база. За цената на сутрешното ви кафе в Старбъкс, можете постепенно да изградите своето крипто портфолио, което ще ви помогне да достигнете дългосрочните си цели, като пенсиониране, покупка на имот или заплащане на скъпо университетско образование.

Заключение

Милиони дневни търговци с радост ще потвърдят, че няма нищо лесно с прогнозирането на високите и ниските цени на крипто пазара. Също така, факторите, които влияят на стойността на обмена на Shiba Inu са твърде много и трудни за проследяване.

Волатилността затруднява дневните търговци, но ефектът е малък в сравнение с дългосрочните ценови тенденции при Shiba Inu.

Няма нищо такова като "сигурно нещо" в крипто инвестициите, но много щастливи членове на ShibaArmy са открили успеха, мислейки за своите крипто активи, като за дългосрочна инвестиция.

За Kriptomat

Основана през 2018 г., Kriptomat коренно променя света на криптовалутите с въвеждането на най-простата платформа в Европа. Kriptomat прави дигиталните финанси толкова прости, че всеки навсякъде има достъп до свободата, справедливостта и удовлетворението, които криптовалутите представлявят. Стотици хиляди клиенти из цяла Европа и 120 държави по света се доверяват на Kryptomat, когато купуват, продават, разменят, печелят, споделят и инвестират в криптовалути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирани публикации