ВАС постанови окончателно: На "Капитан Андреево" ще има държавна лаборатория

Съдът отмени определение на КЗК, с което процедурата за доставка на оборудване бе спряна
27 мар 2023 22:00, Стела Стоянова
7
ВАС постанови окончателно: На "Капитан Андреево" ще има държавна лаборатория
Снимка БГНЕС

На „Капитан Андреево“ ще има държавна лаборатория. Върховният административен съд отмени окончателно определение на Комисията за защита на конкуренцията от 2 март 2023 г. С него антимонополният орган спря временно процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставката на техническо оборудване за дейността на Централната лаборатория за химични запитвания и контрол.  

Процедурата бе блокирана по жалба на „Интерпред Еврологистик“ ЕООД.

ВАС обаче оставя без уважение като неоснователно искането на дружеството за налагане на временна мярка "спиране на процедурата".


Обществената поръчка е била открита на 18 януари 2023 г. с решение на директора на ЦЛХИК. Лабораторията е към Българската агенция по безопасност на храните и в нея се извършват и изследвания на пробите от ГКПП "Капитан Андреево".

Върховните магистрати приемат, че изложените от възложителя (ЦЛХИК) съображения пред КЗК, както и приложените доказателства обосновават превес на обществения интерес от продължаването на процедурата по възлагане на обществената поръчка. Антимонополната комисия е трябвало да съобрази, че отрицателните последици от всички интереси, които могат да бъдат увредени – включително интересите, свързани с отбраната и сигурността, превишават ползите от налагането на временната мярка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
А дано преди 1 година
Ако успеят да изхвърлят висаджията *** Таки от капитан андреево шапки им свалям! Заради такива пумияри като този България е на това дередже! От днес клоунът му къро е за международно!! Скоро и Таки!!
4
1
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Къро затова им каза на Парапетите,че са нефелници:)Л):)
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под държавна разбирай свързана с няколко подизпълнители, които ще са собственост на Кирил Петков.
2
4
 
8
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Ха ха ,а познайте чие назначение е шефката на КЗК ? да точно така на Боко Тиквата. Защо 12 г не се говореше за държавен контрол на К. Андреево?
1
5
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Боко от Банкя и ортаците му от дъпъсъ няма да са доволни от това решение.

Спонсорирани публикации