Китай пак вдигна Червено знаме

Компанията Hongqi показа цели две лимузини
25 апр 2012 16:03,
5
Китай пак вдигна Червено знаме
Снимка: Hongqi

Китайският производител на луксозни лимузини Hongqi (известен още и като Red Flag или Червено знаме), дълги години произвеждаше автомобили за местния политически елит. До 1981 г. в кола, негово производство, се возеше и вождът Мао Дзедун, но след това производството на тези автомобили бе спряно.

От началото на века Hongqi, която е част от концерна FAW (First Automobile Works), безуспешно се опитва да се възроди, използвайки платформи на японската Toyota Crown. Сега обаче това е на път да стане. На изложението в Пекин компанията показа цели 2 лимузини - флагманският седан L7 и вече готовият за серионо производство прототип H7.

За първата – L7, която според наблюдателите ще се превърне в автомобил за най-главните хора в Китай, не се знае почти нищо. Очакванията се, че лимузината ще бъде снабдена с 12-цилиндров двигател от прототипа HQD, който видяхме още през 2005 г. За отбелязване е, че модификация на този прототип има в гаража на президента на Китай Ху Дзинтао.

Колкото до седана Hongqi H7 – според създателите му той се позиционира като отговор на „голямата немска тройка”. Главната му цел ще бъде да конкурира на местния пазар удължените версии на BMW 5-series и Audi A6. Машината отново е на платформата на Toyota Crown и ще се предлага с 2.0 литров турбомотор, два варианта V6, както и с хибриден агрегат.

Освен двете машини концернът FAW разкри и плановете си за марката Hongqi за следващите 5 години. Инвестициите в нея ще бъдат на стойност $1.67 млрд., които ще доведат до пускане на много нови модели. Първите два от тях ще бъдат два луксозни всъдеходи.

Още снимки на китайските лимузини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те поне нещо правят,а ние нищо .....само плюваме......защото сме некадърници....
3
8
 
2
 
! Отговори
общаг-туба преди 11 години
След всяко нанагорнище следва нанадолнище!
2
7
 
5
 
! Отговори
товаро-разтоварач преди 11 години
до 1След изкачването ВИНАГИ следва спускане ;)
1
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 11 години
Не коментирам качеството , но за 2011 г имат нарастване на БВП с 9.4 % !!!