Dacia с най-много продажби у нас през 2013 г.

На второ и трето място остават Volkswagen и Toyota
11 фев 2014 18:03, Красимир Ангелов
11
Dacia с най-много продажби у нас през 2013 г.
Снимка: Reuters

През 2013 г. Dacia е реализирала 2 118 нови автомобила на българския пазар, което я прави най-продаваната автомобилна марка в България, съобщава AutoMedia.bg.

За миналата година марката изпреварва традиционния първи Volkswagen, който вече заема второто място с 2068 продажби, а Toyota е трета с 1 951 автомобила.

Често коментираните в последните седмици нови автомобили с прекратена регистрация нямат никакво влияние върху подредбата в челната тройка и това само утвърждава  лидерската позиция на Dacia (24 за Dacia, 68 – Volkswagen и 3 – Toyota).

Въпреки трудната политическа и икономическа ситуация, Dacia успя да запази забележителния си темп на растеж и през 2013 г.

Освен първото място по продажби за 2013 г., Dacia може да се похвали и с наградата „Ван и многофункционален автомобил на 2014 година“, присъдена на Dacia Dokker от Прес Авто Клуб  България.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: VolkswagentoyotaDaciaавтомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Еми Грантова преди 10 години
Живея в UK. Top Gear се изказва много добре за Dacia, като наблягат на факта, че в тях Renault използва не най-модерните , но изпитани с времето и сигурни технологии! Освен това, въпреки че това е най-евтината кола (Sandero), интериора е приличен и че няма нищо лошо в това прозорците да се навиват на ръка. А иначе , хейтърите да си карат двайсет годишните трошки и да продължават да се правят на велики!Аз лично карам новата "Фиеста", не знае че тук има и Дачия:)
8
0
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Защо гледат някой хора черногледо на Дачия ? Нима ще допусне фирма RENO да се произвеждат не качествени коли. Та това ще се отрази на отрицателно на пазара! Да ама колите се продават и бизнеса върви. А такива ''специалисти' *** като познавачи на коли с лопата да и ринеш, барабар с *** който се качиха на 20годишни Мерцедеси , БМВ,и т.н. Новото си е ново !
7
3
 
2
 
! Отговори
баба ви преди 10 години
Ужас. Нискобюджетни пластмасови ***.
6
1
 
4
 
! Отговори
ravazonid преди 10 години
Когато фактите /цифрите/ говорят и ........ мълчат .
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китайски джипове от Ловеч са хит.
4
6
 
4
 
! Отговори
урунгел преди 10 години
Дачиите са бюджетни автомобили и е смешно да я сравняваш с тойота или ваген.Направо се хилих.
3
1
 
4
 
! Отговори
няма бира преди 10 години
С нетърпение очакваме румънските туристи с Дачиите!
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уф, за момент си помислих че живея в нормална държава без хектърри. БЛАГОДАРЯ ТИ Сандо, ти ми осмисли живота. Спокойно можеш да отидеш сега да ръснеш малко отрова з кучета в Лозенец, върна ме в реалноста.
1
8
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
За Дачиите - ясно. А как върви продажбата на автомобили?