Глобите били полезни за Toyota

Заради проблеми със сигурността японската компания ще трябва да плати над 1 млрд. долара
20 мар 2014 20:45,
0
Глобите били полезни за Toyota
Снимка: Reuters

Глобите, наложени на Toyota в размер на над един милиард долара, са полезни за компанията, заяви президентът на автомобилния концерн Акио Тойода. Припомняме, че вчера американските власти санкционираха компанията, заради проблеми със сигурността на пътниците.

Японският концерн потвърди, че е подвел клиентите си в Съединените щати след като е съобщил, че колите, произведени за Америка, са в изправност. Въпреки това Националната администрация за безопасност на пътното движение във Вашингтон е открил неизправности. Те са свързани с ускоряването на автомобила и горивната помпа, което застрашава сигурността на пътниците. По тази причина Toyota трябва да плати една от най-големите глоби в историята на автомобилната индустрия, равняваща се на 1.2 милиарда долара.

Президентът на автомобилния концерн Акио Тойода прие новината спокойно.

„Искам хората да не си мислят, че изтеглянето на автомобили от пазара е нещо толкова лошо. За нас и колегите ни от индустрията, това е нещо полезно, което ще ни помогне да подобрим качеството на колите и да осигурим безопасността на пътниците“, заяви Тойода.

Освен съдебното споразумение между Съединените щати и Toyota, компанията трябва да се яви в съда по стотици други жалби от частни лица. Автомобилният концерн изтегли от световния пазар 12 милиона коли през 2009 и 2010 година, като събитията от последните месеци сочат, че предстоят нови подобни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари