Audi A3 стана най-добър автомобил на годината

В битката той изпревари BMW 4-Series и Mazda3
18 апр 2014 16:27,
34
Audi A3 стана най-добър автомобил на годината
Снимка: БТА

Новото поколение на Audi A3 e победител в ежегодния конкурс „Световен автомобил на годината“. Резултатите от гласуването на журито, в което влизат 66 автожурналисти от цял свят, стана ясно по време на започналия в Ню Йорк автосалон.

В борбата за главната награда Audi A3 успя да изпревари другите двама финалисти – BMW 4-Series и Mazda3. За баварския концерн останаха победите на BMW i3 в две категории – „Зелен автомобил на годината“ и „Дизайн на годината“. Там до финала стигнаха – Audi A3 Sportback e-tron и Volkswagen XL1 (в първата категория) и Mazda3 и Mercedes-Benz C-Class.

В категорията „Представителен автомобил на годината“ първото място е Mercedes-Benz S-Class, който успя да се пребори с конкуренцията на Bentley Flying Spur и Range Rover Sport.

За „Най-добър спортен автомобил на годината“ бе избрано купето Porsche 911 GT3, което се бореше за приза с Chevrolet Corvette Stingray и Ferrari 458 Speciale.

Миналата година конкурсът бе спечелен от седмото поколение на VW Golf. Наградата за дизайн отиде при Jaguar F-Type, а за „най-добър спортен автомобил“ - при Porsche Boxter/Cayman. Званието „Зелен автомобил на годината“ спечели седанът Tela Model S.

Снимки на победителите в категориите вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
и аз АНОНИМАЕН преди 9 години
До АнонименБрат, като караш с 200, ще ти дам път,и ще ме задминеш, КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО, а не БЪРЗО! Това ограничение от 140 не е сложено, за да се намира работа на "Пътна сигнализация" и да произвждат знаци! Много други сме карали и ни се случва да караме с 200, но това не те прави по-голям от всички останали!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ЗАЩО СЕ КАРАТЕ? КАТО ВСИЧКИ КАРАТЕ КОЛИ ТРЕТА РЪКА. РАЗБИРАМ ДА КАРАТЕ КОЛИ ОТ МАГАЗИНА ДА СЕ НАДУВАТЕ КАТО ОНИЯ ОТДОЛУ ДЕТО НА НЯКОЙ ЩЯЛ ДА МУ ОТВЕЕ НОСА КАТО ГО ЗАДМИНЕЛ С 300 У ЧАС. ТОЯ СИГУРНО НЯМА ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯТ МОЗЪК. КЪДЕ У *** ЩЕ РАЗВИЕ ТЕЗИ 200 км ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ. А МОЖЕ БИ ИМА ПРЕДВИД НА БОКО ТИКВАТА МАГИСТРАЛИТЕ. Е ТАКА МОЖЕ ОСОБЕНО НА ЛЮЛИНСКАТА ЩЕ ВДИГНЕ НА МАРКО ЧАДЪРА ДА ТОВА МОЖЕ. АМА ТО НЕЕ ЗАБРАНЕО ДА СИ МЕЧТАЕШ. НАЛИ ДРУГАРЧЕТА?
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16ти:Брат, пиши си, само като се изпреварвам с 200 на магистралата не се прави че не си ме видял и ми дай път навреме! Па като искаш и рено си карай, и мерцедес и си представяй че си пилот от Ф1!
21
2
 
1
 
! Отговори
batman преди 9 години
пежото било кола на годината .......така и днес се заслушах в рекламата и се дочу и една нова думичка кола на годината в европа ........ досега не се казваше европа
20
1
 
9
 
! Отговори
хе-хе преди 9 години
A ADAC в Германия дава най-коректните оценки! ;) Високите цени искат реклама другари...
19
7
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
На братя Галеви ми е чудно къде се прибра конфискуваното им ауди А8 на стойност 235 000 лева със всичките му екстри от хората на папагала Цецко ***!!!!
18
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 15-20 години Мерцедес си беше хегемона за луксозна, комфортна и надеждна кола. През последните 7-8 години Ауди направо ги засенчиха със воите Q 7-ци, А6-ци и А8-ци. Мерцедес изостава вече от Ауди!
17
3
 
8
 
! Отговори
конкурси преди 9 години
това се нагласява и се плаща на организаторите нищо ново под слънцето!!!германците вече няколко пъти ги хващаха с подкупи в САЩ И КИТАЙ!!!
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 16Какъв Мерцедес те гони като аз с А8-цата с бензиновия 6 кубиков двигател ще мина покрай теб с 300 и ще ти отвея носа.
15
10
 
9
 
! Отговори
ко преди 9 години
ПЛЮЙ ТЕ АМА У ФОРМУЛАТА ВИ МАЧКАТ РЕНДЕТАТА,А СЕГА И НОВАТА А КЛАСА НА МЕРЦЕДЕС С ДВИГАТЕЛ НА КОЙ? РЕНО ХАХА СМЕШКИ.. А ВИЕ С АУДИТАТА КОГА ,ЧЕ СЕ ДОКОПАТЕ ДО ФОРМУЛАТА -----НИКОГА.РЕДБУЛ С КАКВИ ДВИГ.КАРАТ-РЕНО,АААА--ПАК РЕНО У WRC-ТО КОЙ МАЧКАШЕ ФРЕНЦУЗИ,АРЕ ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ ОЩЕ,А КЪДЕ СТЕ С АУДИТАТА И ФОЛКСВАГЕНИТЕ--НИКЪДЕЕЕ.ПОНЕ КАМИОНИ ПРАВИТЕ ЛИ БЕ---НЕЕЕЕ.
14
0
 
2
 
! Отговори
9 преди 9 години
До ha haЗначи,колега,но си много предубеден и за това не ги харесваш,а всички коли се чупят и затова има сервизи.Ако мислиш,че Ауди и др.немски не се чупят,аре моляти се.
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То не си ли е А8 -ца с 6 хиляди кубика бензинка. Аз такива машини по Тракия не съм виждал да минават с под 200 км/ч. Карам понеже със 140 средна скорост и профучават край мен като бърз влак малка гара. За системата и Куатро няма смисъл да говоря- постоянно е зацепено аудито за разлика от шейните БМВ с тяхното смешно х-drive.
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най чупещата се кола и с най скъпи части , автомобил на годината ха ха ха . Е да логично е всепак за да се правят пари трябва да се купува че да се продават и частите й на късметлиите .
11
3
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
do 9 (3) kакво да чета, нали всеки ден ги правя, ти само от весниците ли решаваш коя кола е хубава, те и за инсигния на опел е направиха автомобил на годината защото "шепа" журналисти така решили, и после НЕ може да излезе от сервизите. Ти знаеш ли колко е паднал рейтинга на ниссан откакто се сляха с тия френски гомн@. А ти продължаваи да четеш, те и за ровър пишат,че са хубави, ама държат първенството заедно с рено за най-не рентабилната кола, а ти продължавай да ЧЕТЕШ, (читател)
10
0
 
5
 
! Отговори
az преди 9 години
как 40 000лв над 48 000лв са
9
7
 
21
 
! Отговори
Борето преди 9 години
Новата А3 е мечта, на 100 метра от къщата ми построиха магазин на Ауди .Прилича на музей, прекрасни коли, назначен персонал с костюми, клиенти никакви .Цените им толкова високи, как да си купя .Независимо че заплатата ми е 2000 лв., пак ми се виждат скъпи. Как се дават 40 000 лв. за гол автомобил ?
8
21
 
21
 
! Отговори
Лудия преди 9 години
Кви пежа какви рена бе? Вие фред ли сте? Хора които са измислили френската любов, няма как да правят надеждни автомобили! Рено - знака му е като на п***а, а лъва на пежо е с меки китки. Истината винаги е една и тя е Дойчланд! Мерцедес и всичко останало са казали хората !!!
7
11
 
9
 
! Отговори
BG преди 9 години
Грозна е
6
15
 
17
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Автомобил на годината е PEUGEOT 308 и това е факта ! Сега започнаха да се роят някакви класации както Мис Свят ,Мис Вселена , Мис Чепръчане и прочее .Всеки си прави някакви класации , а най-интересни са тези на германските журналисти и особено Ауто Билд където Голфа е абониран за 1-вото място , най-много да мине пред него някое Ауди. Ей, не могат да се примирят , че Пежо-то ги би тази година !!!
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Golf не е на 1-во място, само защото миналата година вече е бил.Golf 7 FTW!