Новият Superb ще е първият зареждащ се хибрид на Skoda

Модификацията ще използва агрегата на последния VW Passat
17 юли 2014 19:25, Красимир Ангелов
2
Новият Superb ще е първият зареждащ се хибрид на Skoda
Снимка: Skoda

Новото поколение на Skoda Superb ще стане първия хибрид на чешкия производител, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Това обяви изданието Autocar, според което моделът ще се появи през 2016 г.

Новото поколение на Skoda Superb ще се различава коренно от своя предшественик. Флагманът на марката ще порасне на размери и ще получи принципно нов дизайн. Очаква се той да бъде в стила на концепта Skoda Visison (на снимката), който бе показан на автосалона в Женева.

Хибридната модификация на Skoda Superb ще използва силовия агрегат на показаното неотдавна ново поколение на Volkswagen Passat. Това означава, че машината ще бъде задвижвана от 1.4-литров турбо-двигател с мощност 150 к.с. и електромотор, развиващ 109 к.с.

Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч при хибридния Superb да бъде като това на Passat – около 8.0 секунди. Само на електричество машината ще може да измине 50 км. 

Като цяло при създаването на новата Skoda Superb чехите ще взаимстват много компоненти от Passat, в това число и моторната гама. Вече се знае, че флагманът на марката ще остане без 3.6-литровия си V6 двигател, който ще бъде заменен от по-компактен турбо-агрегат.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Skoda Superb
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
онуфри преди 9 години
Грозно