В САЩ кросовърите изпревариха по продажби седаните

SUV-моделите и въсдеходите "завзеха" 36.5% от продажбите
18 юли 2014 17:12, Красимир Ангелов
4
В САЩ кросовърите изпревариха по продажби седаните
Снимка: Nissan

За първи път в историята на пазара на леки автомобили в САЩ кросовърите и всъдеходите се оказаха по-популярни от седаните.

По данни на консултантска компания IHS Automotive за първите 5 месеца за годината в страната са продадени 36.5% модели с повишена проходимост срещу 35.4% седани. За сравнение преди година резултатът е бил 33.9% срещу 36.6%.

Експертите отбелязват, че новото разпределение на силите не се дължи на намаляване на интереса към седаните, а заради подобрените качества на кросовърите. Те вече се управляват като леки автомобили, а освен това харчат по-малко. Все по-често се забелязва и тенденцията тежките всъдеходи да се заменят от средноразмерни машини.

В Европа кросовърите също започват да набират все по-голяма популярност и да заместват стандартните модели. Това става след пускането на модели като Nissan Qashqai, който обединява качествата на семеен автомобил, и кросовър, както и на достъпния като цена Dacia Duster.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Много си заблуден.САЩ са един от най-големите производители на петрол в света.В обзоримо бъдеще ще станат най-големият.Не знам за кои войни унищожили милиони хора говориш,но мога да те уверя,че определено не действат по начина "Отиваме някъде,крадем и убиваме"В Европа всичко е скъпо и не особено добро.Виж цените на горивата,автомобилите,жилищата..Освен това ако не беше американският пазар да размърда малко ел. автомобилите в Европа щяха да векуват с нафтовите колици.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко може да е ограничен един човек?? Провери защо горивото в САЩ е по-евтино, спри да се излагаш. Баси тъпата нация. Хамериканците опъват шланговете от Иран и Либия и точат евтин петрол 😳.....колко прости хорица.
1
2
 
7
 
! Отговори
Тия па преди 9 години
Българоруснаците пишат,че сте фалирали,пък вие купувате ли купувате.Парите са ви хартийки,кой ви ги признава,питат руските българи?Виж,ако беше световнонеизвестната безлична руска рубла друго щеше да е .