Премиум брандът с най-бърз растеж в Европа

В Lexus очакват още по-добри резултати след пускането на кросовъра NX
22 юли 2014 14:19,
0
Премиум брандът с най-бърз растеж в Европа
Новият IS. Снимка: Lexus

Продажбите на Lexus в Европа за първото полугодие отбелязват ръст от 25,4%, съобщават от японската компания. И уточняват, че този показател превръща Lexus в премуим марката с най-бърз растеж на европейския пазар за периода.

За първите шест месеца компанията е реализирала общо 24 586 нови автомобила на европейските пазари. Най-добре продаван през периода е бил моделът IS. От него са реализирани 6923 екземпляра, като 5366 от тях са представители на хибридната модификация IS300h. Като цяло над 60% от реализираните автомобили на марката са били хибриди.

Ръстът в продажбите от 25,4% изпреварва значително този на пазара на премиум автомобили, който за периода януари-юни 2014 година е 5%. Най-голямо увеличение в продажбите си Lexus отбелязва в Ирландия - цели 206%. Следват Португалия (+156%), Полша (+149%), Гърция (+138%) и Финландия (+100%).

В японската компания очакват възходящата тенденция в продажбите не само да се запази, но и да се увеличи. Основен двигател затова ще бъде компактният кросовър NX, който Lexus представи през април тази година. Моделът ще стъпи на пазара през септември, като трябва да генерира около 1/3 от продажбите на марката в Европа.

"Щастливи сме да видим, че клиентите приемат добре нашите нови модели и все по-често избират хибриден автомобил. Очакваме още по-силни продажби през четвъртото тримесечие, когато в моделната ни гама ще се появи новият NX. Убедени сме, че ще надхвърлим планираните 50 000 продажби за тази година", заяви Ален Ютенховен, вицепрезидент на TME и ръководител на Lexus Europe.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари