Honda праща Insight и Fit EV в историята

Екологичните автомобили ще бъдат заменени от напълно нови модели
31 юли 2014 13:07,
3
Honda праща Insight и Fit EV в историята
Fit EV. Снимка: Honda
Японската компания Honda ще извади от гамата си автомобили два екологични модела - Insight и Fit EV. Това заяви пред Edmunds говорителят на American Honda Сейдж Мари.

Хибридът Honda Insight, чието спиране в Европа бе обявено още през февруари, ще слезе от производство преди края на лятото. Електрическият Fit EV ще последва съдбата му през есента.

От Honda не съобщават конкретните причини за спирането на двата модела. По-рано обаче бе обявено, че то се дължи на намаляващата им популярност. В Европа, например, моделът Insight е реализирал едва 1242 продажби през 2013 година, което е с 62% по-малко от предходната година. Сходно е било представянето и на хибрида CR-Z, който също ще бъде спрян.

Японската компания обаче няма намерение да компрометира имиджа си на производител на екологични автомобили. Спрените модели ще получат наследници в лицето на нови електромобили, хибриди и модели с горивни клетки.

"Нашият път напред включва напълно ново поколение електрическо задвижване. Ние ще представим не само нови електромобили и хибриди, но и нов модел, задвижван от горивни клетки", заяви Сейдж Мари.

Информация за бъдещите електрически и хибридни модели на Honda все още не е разпространена, но водородният автомобил вероятно ще бъде вдъхновен от концепцията FCEV, която японците показаха на изложението в Лос Анджелис през 2013 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има война и нефта ще поевтинее.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много странно, изведнъж всички производители на ел. автомобили ги спряха през последните няколко седмици. Подозрително е.