Светлина в тунела за Lancia

Марката ще се завърне на сцената, при това по доста ефектен начин, твърди Autoevolution
Обновена: 31 юли 2014 20:13 | 31 юли 2014 19:08,
2
Светлина в тунела за Lancia
Последният концептуален автомобил на марката - Stratos. Снимка: Lancia

Наскоро шефът на концерна FIAT-Chrysler Сержио Маркионе публично обяви, че планира намаляване на гамата на Lancia до само един модел – Ypsilon, който да се продава единствено в Италия. Това накара мнозина фенове на легендарната марка да предвидят нейното закриване.

Според най-новите информации обаче подобни твърдения са силно преувеличени и Lancia ще се завърне на сцената, при това по доста ефектен начин. Представител на ръководството на FIAT-Chrysler е заявил пред изданието Autoevolution, че „най-умрялата“ марка на алианса няма дълго да остане в това положение.

В момента италианците харчат огромни суми, за да могат да върнат в играта друга своя марка – Alfa Romeo, и по тази причина съживяването на Lancia се отлага за няколко години. Сержио Маркионе смята да се заеме сериозно с възраждането на Lancia през 2018 г., когато ще се появи нов модел на производителя от Торино.

„С намаляване на гамата до един модел, продаван само в една държава, алиансът снижава риска от загуби на другите пазари в Европа – обяснява източникът на изданието. – Наскоро се проведе среща на акционерите във FIAT, топ мениджърите на компанията и представители на профсъюзите, на която бе взето решение за засилване присъствието на Lancia, първоначално на вътрешния пазар. Сега трябва да изчакаме, за да видим как ще се развият нещата.“

Един от най-сериозни поддръжници на съживяването на Lancia е семейството Аниели – основен акционер във FIAT. При това идеята е марката да започне да произвежда оригинални автомобили, а не преработени версии на Fiat.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
"Mozhe bi porednata "mini" - maniia."Нормално - светът забогатява и на хората вече не им стига само просто транспорт от А до Б, а искат продукти, които да ги КЕФЯТ !Нищо ново - примерно с дрехите отдавна е така - за топло стига и един омотан *** или овча кожа, ама и ти имаш якета за стотици лв - maniia ?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vinagi sym simpatiziral na FIAT. Kato gledam cenite v USA, nad $20,000 za FIAT 500 se chudia dali ne iskat da se samofalirat. Oshte poveche me iznenadva fakta, che pri s nishto nevpechatliavshtia si razhod an gorivo vse pak se sreshta vse po-chesto na ulicata. Mozhe bi porednata "mini" - maniia.