Новият XC90 – последен шанс за Volvo

Това е нашата възможност да настигнем германската тройка, убедени са шведите
20 авг 2014 14:09,
7
Новият XC90 – последен шанс за Volvo
Интериорът на новото XC90. Снимка: Volvo

Ръководството на Volvo обяви, че новият кросовър XC90 е последният шанс на шведската компания да настигне лидерите в сегмента на премиум автомобилите – германската тройка BMW, Audi и Mercedes-Benz.

В интервю за Automotive News Europe президентът на Volvo Хакан Самуелсон бе категоричен, че първият модел на компанията, откакто тя е собственост на китайския холдинг Geely, играе ключова роля за преминаването на автомобилите на марката към новата глобална платформа SPA, струваща близо 11 млрд. долара. Топ мениджърът припомни, че XC90 е първият автомобил на Volvo, в който не се използват никакви компоненти от предишния собственик – концерна Ford.

„Напълно сме наясно, че втори шанс няма да имаме и затова трябва новата ни стратегия да проработи – коментира Самуелсон. – Уверени сме, че това ще се случи. Особено важен е дизайнът на автомобила, защото се убедихме, че колкото и системи за безопасност да има един модел, клиентът в крайна сметка го избира заради външния му вид.“

Официалното представяне на новия XC90 ще се състои на 26 август в Швеция, а продажбите на автомобила ще стартират в началото на следващата година. В Китай кросовърът ще се продава под името XC90 Clasic.

„Надявам се, че този продукт ще помогне на Volvo да си върне увереността, както и позициите, които му принадлежаха през 50-те и 60-те години на миналия век. Новият XC90 трябва да заеме своя достоен дял от пазарите и ние сме сигурни, че ще го направи“, каза от своя страна шефът на холдинга Zhejiang Geely Ли Шуфу.

Още за новото XC90 вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, след като всички сме на едно мнение, от къде идват всички минуси. :D
6
5
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
хаха, ***! Много знаеш аз какво карам. Далеч е от Дачие. Волво е една Дачия с кожа и това е истината. Бяха добри едно време, но в момента са една китайска марка със стара слава. Качи се в новите Волвота и се качи после в друга премиум марка. Разлиакта от земята до космоса.
5
1
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Това важи ли за Волво с Двигатели на Рено,Ауди и Митсубиши?!?Или ти караш някакво различно Волво????
4
0
 
6
 
! Отговори
M преди 9 години
Я си карайте голфчетата, дачийките и ренцата, на батя сладурковците. Волво не е за всеки!
3
5
 
3
 
! Отговори
Бай Онзи преди 9 години
Те отскоро започнаха да правя дизелови двигатели,и вече започнаха да се напъват да стигат Мерцедес!!!!!!Както преди се казваше карам Рено а си плащам за Волво !!!Имах една служебна кола Волво V40.....беше 4-5 годишна когато я карах,с дизелов двигател на рено ,купувана като нова.След скъсването на ангренажния ремък изсвири и хидравликата....и това й и реши съдбата.След нея ми взеха Тойта Авенсис и нещата си дойдоха на мястото.Волво НИКОГА няма да си взема ,по-скоро Дачия или бензинов Опел.
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези китайски *** за нищо не стават вече. Струват колкото един Мерцедес, а качеството им е по-зле от един Форд. Тези коли са си пълен ***. И още един шанс да получат, пак няма да се наложат на пазарада. Просто трябва да си свалят цените, да направят нов дизайн на купето, да разкарат този АйПад и да конкурират Форд и Фолксваген, а не БМВ, Мерцедес и Ауди. Какво им става изобщо на тези скандинавци. Мениджерите им нещо хич ги няма. Скапаха Нокиа, сега и Волво. Това бяха пионери!
1
13
 
1
 
! Отговори
VW Golf преди 9 години
Тези нещастници от Волво още ли ги има?