Новият Mustang ще получи 10-степенна автоматична кутия

Трансимисията е съвместна разработка на Ford и General Motors
21 авг 2014 16:09, Красимир Ангелов
3
Новият Mustang ще получи 10-степенна автоматична кутия
Снимка: Ford

Компанията Ford планира да оборудва новото поколение на Mustang с 10-степенна автоматична трансмисия, която е съвместна разработка с другия голям американски концерн General Motors, съобщава агенция Automotive News.

За създаването на скоростни кутии с 9 и 10 степени бе обявено още през пролетта на 2013 г. Тогава се предполагаше, че първата трансмисия ще бъде предназначена за моделите на Ford и GM с предно предаване, а втората – за тези със задно.

Освен на леки автомобили, новата скоростна кутия ще се използва и за всъдеходи. Един от първите модели, които ще получат автомат с 10 степени, ще бъде новото поколение на пикапа Ford F-150.

В момента над създаването на 10-степенна трансмисия работят корейците от Hyundai  и Kia, докато скоростни кутии с 9 предавки, произведени от компанията ZF, ще използват концернът Chrisler и групата Jaguar Land Rover.

Сега двигателите на Mustang работят в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, както и с автомат със същия брой предавки. Новото поколение на модела ще се предлага с 3 избора на мотора – 2.3-литров EcoBoost с турбо и мощност 310 к.с., 5.0-литров V8 с 345 к.с. и 3.7-литров V6 с мощност 305 к.с.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Ford Mustang
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Mustang с предно предаване??Убихте една легенда бе.Карам Форд с предно, гола вода.Истинско е задното.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина не са нищо ново. Но като цяло трите премиум немски марки и други си казаха директно, че 7 степени са напълно достатъчни и изгъзици като 9 и 10 степени не са необходими.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност 8, 9 и 10 степенните скоростни кутии не са нищо ново. Новото е прилагането им в леките автомобили, при камионите и тежката техника ги има от преди 30-35 години. Но пък погледнато от друга страна - повечето днешни коли са по-мощни от камионите преди 30 години :)