Дизайнерът на Jaguar направи уникален Mark 2

Йън Калъм е работил 18 месеца върху създаването на ретро автомобила
2 сеп 2014 14:12,
1
Дизайнерът на Jaguar направи уникален Mark 2
Снимка: Jaguar

Главният дизайнер на Jaguar – Йън Калъм, показа собствена версия на уникалния ретро автомобил Mark 2, върху чието създаване е работил през последните 18 месеца.

С изграждането на автомобила се е занимавала компанията Classic Motor Cars Limited, която се е специализирала в реставрацията на класически модели на Jaguar. Публичният дебют на машината ще се състои през тази есен в Лондон.

Седанът е получил модернизирани брони, 17-цолови джанти, както и снижено окачване, придаващо далеч по-спортен вид на автомобила. Салонът е направен от червена кожа и дърво, като е осъвременен с поставянето на аналогов часовник и централна конзола с информационно-развлекателна система Clarion.

Под капака на ретро автомобила е поставен модернизиран 4.3-литров бензинов мотор, който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия. В окачването на Mark 2 са включени модернизирани пружини и адаптивни амортисьори, както и усилени спирачни механизми.

Уникалната машина бе показана при откриването на новата щаб-квартира на Classic Motor Cars Limited в британското графство Шропшир. В церемонията взеха участие световният шампион във Формула 1 от 1964 г. Джон Съртис, както и легендарният пилот на Jaguar Норман Дейвис.

Оригиналният Jaguar Mark 2 се произвежда през периода 1959-1967 г., като през това време участва успешно в европейския шампионат за туристически автомобили (ETCC). Машината печели първото си състезание през 1963 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
разбирача преди 9 години
Една изключително красива британска класика, ненадминат дизайн!