Audi няма да спре до Q8

Компанията подготвя не един, а два големи кросовъра
16 сеп 2014 13:55, Красимир Ангелов
8
Audi няма да спре до Q8
Снимка: AutoMedia.bg

На предстоящото международно изложение в Лос Анджелис компанията Audi ще покаже два кросовъра, които са по-големи от настоящия флагман на марката в този сегмент - Q7. Това съобщава Automotive News, като се позовава на свои източници.

Първият от двата нови модела ще носи името Q8 и ще представлява купеобразна версия на Q7, на чиято платформа MLB Evo ще бъде изграден. Той ще запази формулата с 5 места, като ще трябва да се конкурира с BMW X6 и с бъдещия Mercedes-Benz MLC. Двигателите и скоростните кутии ще бъдат същите като на новото поколение на Q7.

Компанията от Инголщат няма да спре до цифрата 8, а ще покаже и още един кросовър – Q9. Неговото име е било регистрирано в Европейското патентно бюро още през юни, твърди Automotive News. Това ще бъде най-големият и луксозен всъдеход на марката, като целта му е да се пребори за клиенти с Cadilac Escalade, с удължената версия на Range Rover и с Mercedes-Benz GL. А основните пазари, на които ще се предлага, ще бъдат Китай, Близкия Изток, Северна Америка и Русия.

Новият флагман на Audi също ще използва платформата MLB Evo, а двигателите ще бъдат бензинови и дизелови V8 и V12. Ще има и хибридна версия, която ще може да се зарежда от електрическата мрежа. Агрегатите на бъдещото Q9 ще бъдат комбинирани само с автоматична скоростна кутия.

И двата нови кросовъра на германската марка ще бъдат показани като концептуални модели. Очакванията са първи на пазара да се появи Q8 – през 2016 г., докато серийната версия на Q9 ще излезе около година по-късно.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Audi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бе, руските олигарси ще се качат на Ниви и УАЗ-ки. Представяш ли си? Слиза Абрамович от УАЗ-ката и си изтупва прахта и калта от панталоните.
5
1
 
9
 
! Отговори
Меркел преди 9 години
Няма проблем, германците си произвеждат колите в Русия.Освен това придворната олигархия на Путин е лудо влюбена в германските премиуми и той никога няма да й развали рахата.
4
1
 
3
 
! Отговори
коко преди 9 години
Не знам кой и как е писал статията но до колкото знам Q7 е SUV а не Crossover! Crossover e A- allroad.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРусия обмисля, но все още не е наложила санкции за вснос на западни коли. Ако това стане в Европа ще има голям рев и оле-лелия, даже може и главата на Меркел да падне
2
2
 
19
 
! Отговори
Гого Идиото преди 9 години
...следващият модел ще е автобус....
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как така ще се предлага на пазара в Русия, като Русия има наложени санкции ?!А сега де!Меркел ?