Mercedes-Benz пуска специален G-Class за юбилея

Лимитирана серия на всъдехода ще носи името 35 Edition
17 сеп 2014 20:06, Красимир Ангелов
2
Mercedes-Benz пуска специален G-Class за юбилея
Снимка: AutoMedia.bg

Mercedes-Benz отбеляза 35-годишната на легендарния си всъдеход G-Class с пускането на лимитирана версия, която носи особено "оригиналното" име 35 Edition.

Принадлежността на автомобила към серията показват предлаганите като опция пакети Chrome и Sport, както и новите 18-цолови дискове от лека сплав, които са боядисани в черно. Mercedes-Benz G-Class 35 Edition ще бъде предлаган в 3 цвята - бяло, черно и сребрист металик. В интериора се забелязват черна кожа Nappa и спортен волан, изработен от тунинг-ателието AMG Performance.

Специалната модификация на Gelandewagen ще бъде представена на клиентите с избор от два двигатели - 3.0-литров дизел V6, развиващ 211 к.с., и бензинов 5.5-литров V8, чиято мощност е 288 к.с. Цената в Германия на дизеловата версия е 101 031 евро, а на бензиновата - 112 812 евро.

Моделът ще се появи на пазара през май 2015 г. А две години по-късно се очаква да излезе сериозно модернизираната версия на Mercedes-Benz G-Class, която трябва да позволи на всъдехода да се задържи на пазара поне още 11 години.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Mercedes-Benz
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да я кръстят Мутромания БГ едишън
1
2
 
6
 
! Отговори
бай Шано преди 9 години
Най-после молитвите на ВИС бяха чути и ще могат да си обновят парка . Вундаа ба , я я , шнеле шнеле хехехе