Opel Adam S ще ускорява до 100 км/ч за 8,5 секунди

Предлагат се огромен брой варианти за персонализация на хот-хеча
20 сеп 2014 11:07, Елка Василева
10
Opel Adam S ще ускорява до 100 км/ч за 8,5 секунди
Снимка: Opel

Компанията Opel представи своя хот-хеч Adam S още на автосалона в Париж през пролетта, но тогава не бяха съобщени никакви никакви данни за динамиката на двигателя му. Сега германците решиха да поправят този пропуск.

Още през пролетта стана ясно, че Adam S ще получи 1.4-литров турбо-мотор с мощност 150 к.с. и 220 Нм въртящ момент. На премиерата на модела от Opel обявиха, че той ще може да развие 220 км/ч, но сега тази скорост бе коригирана на 200 км/ч. Двигателят е комбиниран само с 6-степенна механична скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 8.5 секунди.

Освен по двигателя хечбекът се отличава от стандартната версия и по пренастроеното окачване, различната кормилна уредба и по-големите спирачни механизми. Opel Adam S ще може да се поръча с джанти с размер до 18 цола.

Хот-хечът е получил и солиден списък с варианти за индивидуализация, включващ 10 различни оттенъци на каросерията и 5 цветови варианта за покрива. За интериора се предлагат 4 вида кресла, като 3 от тях, включително и този на Recaro, са предназначени само за Adam S.

Автомобилът вече е оборудван и с мултимедийна система IntelliLink, която позволява не само свързване на смартфона към бордовата електроника, но и разрешава използването на популярния сервиз  SIRI Eyes Free.

Още новини за автомобили четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Opel Adam S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
qwerty преди 9 години
имах С320, V6 е не беше с турбо, но когато натисках *** на газта и колата излиташе. сега карам една "баба цоцолана" - паджеро 3 и предполагам, че пак ще се "изстрелва" по-бързо от този фиат.
4
1
 
2
 
! Отговори
joe преди 9 години
Скоро ще има 0.8, 220к. с турбо😊
3
6
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
"Сега германците решиха да поправят този пропуск."Никакъв пропуск няма - никой не го интерисува този ***, та да има търсена и съответно недоставена /пропусната/ информация!Обратно - чрез манипулираната доставка на информацията, се мъчите да генерирате новина и интререс към кенефчето! та ако може маймуните да теглят кредити, за кенефчета, произведени по технологии от над 20г, но различни по ламарини определящи външния им вид.=> Възползвате се от любоФта на маймуните!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"хот хеч" който докато ускори ще изстине хахахах
1
1
 
16
 
! Отговори
Miro преди 9 години
ще "ускорява" - кавичките сте забравили :D