Синът на Шумахер стана световен вицешампион на картинг

15-годишният Мик Джуниър тръгва смело по стъпките на баща си
23 сеп 2014 20:39,
6
Синът на Шумахер стана световен вицешампион на картинг
Снимка: Twitter

Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - 15-годишният Мик, стана световен шампион по картинг в клас KF-Junior. В неделя тинейджърът, който се състезава под фамилията Бетч (това е моминското име на майка му Корина), финишира втори във финала на първенството във Франция. Състезанието бе спечелено от Етъм Ахмед (Вбр), който стана и шампион.

"Разбира се, че се гордея с този резултат, но моята цел е един ден да стана световен шампион - каза след финала Мик Джуниър (на снимката вляво), както също е известен младият пилот. - Все пак това е едва началото на моята кариера, така че се надявам следващият път да съм едно стъпало по-високо."

Шумахер-младши не крие, че иска да тръгне по стъпките на баща си и един ден да стане световен шампион във Формула 1. По-рано тази година той участва в благотворително състезание по картинг в Бразилия, което спечели. Момчето обаче предпочита да се състезава под прякора Мик Джуинър, за да не се прави връзка с именията му баща.

В момента легендата от Формула 1 се възстановява в имението си в Швейцария след тежък ски-инцидент, претърпян в края на 2013 г. През последните седмици близките му и мениджърът му Сабине Кем не съобщават никакви подробности за състоянието му.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Bircho преди 9 години
Синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - 15-годишният Мик, стана световен шампион по картинг в клас KF-Junior. Състезанието бе спечелено от Етъм Ахмед (Вбр), който стана и шампион.... A?? Я пак ??
2
7
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
бащамо се надигал от леглото и казал:- квоооо, 2риии .... да не ми се мярка пред очите
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано стане толкова велик. Нали бе Алтав?