Cadillac даде старт на европейската си офанзива

Американската луксозна марка пуска новите ATS Coupe, Escalade и ELR
30 сеп 2014 12:37,
0
Cadillac даде старт на европейската си офанзива
Европейският ATS Coupe. Снимка: Cadillac

Обявената по-рано тази година европейска офанзива на Cadillac ще стартира с модела ATS Coupe, съобщава американската марка, разкривайки снимки и подробности за модела. Той ще стъпи на Стария континент през октомври, като ще бъде последван от Escalade и ELR.

Европейският ATS Coupe, който ще се конкурира на пазара с автомобили като Audi A5 и BMW 4-Series Coupe, е почти аналогичен с вече представената версия за Америка. Двата автомобила са почти идентични като дизайн, но в Cadillac са променили характеристиките на окачването и управлението, като са ги настроили по вкуса на европейските клиенти, става ясно от информацията.

Въпреки че в Европа дизеловите двигатели са най-популярни, новият ATS Coupe няма да предлага такъв. Автомобилът ще се оборудва единствено с 2.0-литров бензинов агрегат с четири цилиндъра и турбо-компресор. Той генерира 276 к.с. и 400 Нм, като задвижва задните колела посредством 6-степенна автоматична кутия. Ускорението 0-100 км/час при модела отнема 5.8 секунди. Като опция ще се предлага и система за задвижване на четирите колела.

Европейската версия на Cadillac ATS Coupe разполага с предни спирачни апарати Brembo и 18-инчови джанти. Сред технологиите за безопасност присъстват система за следене на мъртвата зона на страничните огледала, система за разпознаване на пътните знаци, система за предупреждение при напускане на лентата на движение, система за предупреждение за евентуален сблъсък и др.

Салонът на модела е оборудван с 5,7-инчов информационен дисплей на арматурното табло и допълнителен 8-инчов чувствителен на допир дисплей, от който се командват повечето функции на автомобила.

Що се отнася до размерите, ATS Coupe може да се похвали със същото междуосие като седна - 2 775 мм, както и с отлично разпределение на масите между двата моста в съотношение 50 / 50.

Продажбите на Cadillac ATS Coupe в Европа стартират в началото на октомври. Няколко месеца по-късно ще бъде наличен и Escalade, а от началото на 2015 година в шоурумите на марката ще се появи и ELR.

Още снимки на Cadillac ATS Coupe вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари