По какви коли си падат жените и... кучетата

Част от най-странните автомобилни изследвания и класации
Обновена: 30 сеп 2014 21:57 | 30 сеп 2014 21:00,
6
По какви коли си падат жените и... кучетата
Колаж: Automedia.bg

Експертите редовно провеждат изследвания на автомобилна тематика, които нерядко излизат от стандартните проучвания за продажбата или техническите данни на отделните автомобили. Сред най-странните проучвания са такива като "кой е на подходящия автомобил за първа среща?" или "кой е най-удобният за превоз на кучета?" Предлагаме ви някои интересни класации, дело на учени от Европа и САЩ.

Специалистите от компанията Europcar решиха да разберат кои са най-подходящите автомобили за мъжете. В допитването им са участвали над 2000 хетеросексуални англичанки, които смятат, че най-привлекателни са мъжете, притежаващи Audi. Следват BMW и Mercedes-Benz, а като клас машини дамите се спират на роудстъри и кабриолети.

По-рано тази година отново експертите от Europcar избраха най-подходящото возило за първа среща. Всеки пети, участвал в допитването, би бил най-впечатлен от суперкола на Mercedes-Benz. Например от новия AMG GT. Жените пък признават, че най-много им харесват мъжете в големи седани, като Mercedes-Benz S-Class.

Сайтът за анонимно търсене на любовници - Illicit Encounters, от своя страна разкри какви коли карат тези, които най-често изневеряват. Оказа се, че това са притежателите на автомобили с марка Audi. Следват тези на BMW и Mercedes-Benz, а четвъртото място е за собственици на Volvo. На обратния полюс - най-верни на своите партньори, са притежателите на Peugeot.

Не са подминати и собствениците на кучета. Според американския сайт Autotrader, четириногите любимци се чувстват най-добре в комбито Subaru Outaback, което в началото на тази година смени поколенията си. Второто място е за Nissan Juke, а третото и четвъртото са заети от два германски кросовъра - Volkswagen Tiguan и BMW X3.

Ако искате да продадете колата си, то можете да погледнете статистиката на Autostat. Според нея най-неизгодни за препродажба се оказват Renault Laguna и Jaguar XF, след които се нарежда Cadillac CTS. За три години тези автомобили могат да загубят до 40% от стойността си.

Внимателно трябва да се отнасяме и към избора на цвета на автомобила. Изданието iSeeCars пресметна, че е най-изгодно да се инвестира в жълто возило. При него загубата в цената след период от три години е 26.2%. Следват оранжевият цвят с 27.6, зеленият - 31.3, и др.

И накрая, за да не се чувствате дискомфортно в колата си и да се притеснявате от околните, не си купувайте Smart Fortwo. Това сочи изследване на CarInsurance. Един от участвалите в допитването казва: "Създава се усещането, че не мога да си позволя истински автомобил."

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
До S62 преди 9 години
Карай си умрялата немска *** и продължавай да се надъхваш как си станал голяма работа. Писнало ми е от мишоци като теб.
3
0
 
0
 
! Отговори
S62 преди 9 години
До Сандоняма нужда от анаболи че да ги караме трите марки...ходи си носи картофите от село с реното или голфа и остави макароните на нас...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ауди са си фолксвагени на високи цени. И по принцип се карат от бивши голфаджии.Къде ги слагаш до Мерцедес и БМВ. До тях може да се нареди Лексус и Инфинити. Дори Лексус и Инфинити имат по-интересни и модерни като технологии автомобили.
1
3
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
това са статиски на остроните пещерасти, в БГ нещата изглеждат по друг начин1. които има кола - е*е, които няма ходи пеша2. жените харесват тоя с по-скъпата кола3. жълт цвят има само ладички и москвичи (от ръжда, не от друго) и при тях няма загуба в цената никаква - все струват по 500 лв. 4. Ауди, БМВ и Мерцедес - това са марки за батките, на на тях от мноо анаболи не им става макарона