Латвийци готвят всъдеход в стил Джеймс Бонд

Dartz Black Shark сканира ретината на шофьора, има електрошоково устройство
16 окт 2014 17:25,
0
Латвийци готвят всъдеход в стил Джеймс Бонд
Единственото към момента изображение на Black Shark. Снимка: Dartz
Поредният екстравагантен автомобил на латвийската компания Dartz се нарича Black Shark. Всъдеходът е оборудван с технологии, които сме свикнали да виждаме във филмите за Джеймс Бонд, а премиерата му пред публика ще се състои на 19 октомври.

От кратката информация, която разпространиха от Dartz, става ясно, че Black Shark използва платформата на Mercedes-Benz GL. Латвийският модел обаче има тяло, което е изградено от кевлар-титаниева сплав, а в оборудването му са включени екстравагантни екстри като скенер за ретината на окото на водача, стартиране на двигателя с пръстов отпечатък и дръжки на вратите, които се прибират и разполагат с електрошоково устройство срещу неканени гости.

Освен това всъдеходът идва в пакет с телефон Vertu, от който могат да се командват дистанционно повечето функции на Black Shark.

Задвижването на латвийската машина е поверено на двигатели Mercedes-Benz - V8 от GL63 AMG или V12 от GL65 AMG. Те са тунинговани, като по желание на клиента по-големият от тях може да бъде настроен да генерира 1500 к.с.

Преобразеният от Dartz модела ще бъде разкрит на 19 октомври, когато ще станат ясни и цените му. Последното произведение на компанията, също базирано на модел на Mercedes-Benz, струваше 2.4 млн. евро.

Още автомобили на Dartz вижте Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари