Mercedes-Benz задмина Audi по продажби

Компанията от Щутгарт излезе на второ място през септември
17 окт 2014 12:15,
12
Mercedes-Benz задмина Audi по продажби
S-Class. Снимка: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz излезе на второ място по продажби в премиум сегмента през септември тази година, изпреварвайки Audi. Лидер в класа продължава да е друг германски производител – BMW, съобщава Bloomberg.

През септември Mercedes-Benz е реализирал на пазарите 162 746 автомобила, като изпреварва Audi с 2800 продадени екземпляра. Отличните си резултати подразделението на концерна Daimler е постигнало благодарение най-вече на своите компактни модели, както и на флагмана си – S-Class. Това е най-доброто постижение за един месец в историята на марката.

Лидер в сегмента продължава да бъде BMW, който е реализирал 167 584 автомобила. Баварският производител изпревари Mercedes-Benz по продажби още през 2005 г. и оттогава е начело. Малко след това Mercedes-Benz отстъпи второто място на компанията Audi.

Що се отнася до продажбите на трите марки за първите 9 месеца на годината, то лидер е BMW, следван от Audi и Mercedes-Benz. Продажбите на Mercedes-Benz за периода са се увеличили с 13% до 1.2 млн. автомобила.

Ръстът при Audi  е 10%, като достига 1.3 млн. единици. При BMW нарастването е с 9.1% - до 1.32 млн., като аналитиците предвиждат до края на годината класирането в тройката да не се промени.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
jizast преди 9 години
До StrikerНе приказвай глупости момче, Ауди в момента прави фурор в Америка. Нали ги виждам по улиците, нали чета американски автомобилни списания. Едно от заглавията което видях беше :"Всички искат да са като Ауди". Изброяваха се няколко марки които искат да станат четвъртата премиум марка на американския пазар след Ауди, БМВ и Мрцедес. Кандидатите бяха Кадилак, Лексъс, Екюра и Инфинити.
8
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Дреме ми на...А
7
1
 
2
 
! Отговори
На кого му пука?.. преди 9 години
Не ми пука дали китаец си купува нов мерцедес...
6
0
 
5
 
! Отговори
do 3 преди 9 години
Ама и ти си един Минжинер! Премиум производителите имат както компактни коли (като А-класа, БМВ 1 и Ауди А 3) така и средни (Ц-класа, 3-ка, А4), така и по-високи класи като Е-класа, 5-а, А-6, лимузините като S-класа и прочие. Същите класи предлагат и VW, Хюндай, Тойота и останалите. Просто тези три немски марки и няколко английски са ПРЕМИУМ марки, което означава, че колите им са по-качествени, по-сигурни, по-комфортни и съответно по-скъпи спрямо еквивалентите си от не-премиум марките!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това дръпване с продажбите е заради новата S класа. Наистина иновативна и красива кола.Ауди обаче готвят 2-3 нови модела тази година и ще дръпнат и те с продажбите. Тези нови модели ги няма даже и на шпионски снимки.
4
2
 
6
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Аууууу. Тая вечер VW (VW е собственик на AUDI) форума ще прегреее. В
3
1
 
13
 
! Отговори
Трите М преди 9 години
Абе, кво да ви кажа, това са големите-Мерцедес, Майбах и Москвич....
2
8
 
3
 
! Отговори
M преди 9 години
абе, как се определя какво е "премиум сегмента"? някъде има ли дефиниция или кой както иска го тълкува?
1
11
 
20
 
! Отговори
с преди 9 години
Ауди феновете, които са най-зомбирани от марката, ще им е трудно да го приемат.