Porsche прави двигател за колата на Путин

Президентският автомобил ще получи V12 агрегат с мощност 800 к.с.
Обновена: 24 окт 2014 20:09 | 24 окт 2014 16:36,
72
Porsche прави двигател за колата на Путин
Макет на един от възможните варианти за дизайн на лимузината. Снимка: RG.ru

Проектът за нова президентска лимузина на Владимир Путин ще бъде създаден с помощта на Porsche. Това съобщава изданието Wroom, като твърди, че германските инженери ще отговарят за направата на двигателя на автомобила.

Проектът, който носи името „Кортеж”, стартира още преди няколко години, но до момента бяха показани единствено примерни изображения на бъдещата лимузина.

Според новата информация разработката на колата се движи по план, като специалисти от Porsche Engineering вече работят по направата на задвижващия агрегат. Той ще бъде V12 с обем между 6,0 и 6,6 литра, а максималната му мощност ще достига 800 к.с.

По-рано бе обявено, че изискванията на руснаците са автомобилът да има дължина от 5800-6300 мм, широчина от 2000-2200 мм, височина от 1600-1650 мм и междуосие от 3400-3800 мм. Задвижването трябва да бъде към задните или към четирите колела, а двигателят - предно разположен.

Що се отнася до дизайна, то проектът „Кортеж” изисква лимузината да не отстъпва по нищо на флагманите на Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Bentley и т.н".

Проектът „Кортеж” предвижда създаването и на две ескортиращи коли - SUV и микробус. Автомобилите трябва да бъдат показани през 2017 г.

Още за проект „Кортеж” вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
До тикваТиквата си е тиква - вари я, печи я, остава си тиква. Иначе много полазна за джигера и редовното изхождане. Но не знае, че в страната, в която се произвеждат най-добрите самолетни двигатели, на два порядъка по-сложни от автомобилните, няма проблем да направят и добри двигатели за няколко возила за шефа. Но сигурно са сметнали, че ще им излезе по-изгодно да купят от майстора, отколкото да започват всичко от празен лист. Защото такъв двигател в серия не им и нужен. Мъдро!
42
1
 
4
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До Анонимен 51Умнико, по "комунистическо" Русия имаше много сериозни отношения с "Порше" (с ударение на първата гласна!). Заплатиха им много милиони за разработката на предния мост на "Лада Самара".До Супербляд 50 Никът ти е много удачен! Бех те нарекъл "***", а ти си си избрал Супербляд. Чудя се на какво се радваш. Ама руската водка е най-добрата, нали!До 48Понятието "руска техника" изправя американците на нокти, а на зрителите в Льо Бурже и Фарнбъроу главите им се въртят до откачане.
41
4
 
9
 
! Отговори
Супербляд преди 9 години
До анонимен Ако не знаеш, чети. Менделеев е изгубил 7 години в търсенето на перфектната формула за водката.Това малко се знае. Иначе поради приноса му средната продължителност на живота на мъжете в Русия сега е 59 години......
40
2
 
12
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
"45 години половината германия беше тяхна и то с тяхна руска директна победа"Да да "тяхна" ако не бяха САЩ да помогнат, Хитлер щеше да ги смачка както беш тръгнало...
39
6
 
12
 
! Отговори
до Хан Кум преди 9 години
"защо не му сложат двигател от запорожез или лада?"Те също са крадени от западни, просто по-стари модели.Понятието "руска техника" не съществува по дефиниция.
38
2
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
e drugarq putiov shto ne si poracha kola na injenerite ot LADA
37
5
 
8
 
! Отговори
бляд преди 9 години
баче кико бе то най-добрите машини са АК-47 но те пак са руски,използват ги ВСИЧКИ.до ден днешен.
36
4
 
6
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
НАЙ-ДОБРИТЕ МАШИНИ НА СВЕТА СА 190-КА И 124-КА, ДРУГОТО Е ЗА ГЛУПАЦИТЕ
35
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
до 42 така е прав си,само да спомена че менделеев и неговата таблица са от русия,има на територията си всички елементи.и би трябвало да са горди.да не говорим че 45 години половината германия беше тяхна и то с тяхна руска директна победа.сега били лоши.много
34
3
 
11
 
! Отговори
Тракторист преди 9 години
Борисовския тракторен или ЮМЗ не могат ли да му направят двигател
33
0
 
8
 
! Отговори
виждам преди 9 години
дразнят маймуните!
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роската веднага трябва да да дръпне ухото на Меркал и да й се накара, срамота! Шаламанов да не губи време, ами незабавно да обяви война на Германия.
31
7
 
20
 
! Отговори
тиква преди 9 години
само да попитам, *** нали рашките беха най-велки ,най-гениални , най-умни и напреднали в технологиите, що не си я направят сами лимузината
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Porsche прави двигател за колата на Путин"-Имах си аз да е москвич ,москвича катастрофира 91 г. и още му правят ремонт.
29
6
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 33Задай си..... въпроса, че да мога да ти отговоря, брачед. Иначе е сложно- не съм внук на Ванга да ти чета мислите.
28
10
 
19
 
! Отговори
До Атакист преди 9 години
Вие атакистите сте ненормални. До сега нито един атакист не е дал отговор на въпрос. Само питате. Ама не ствава така. Когато почнете и да отговаряте, тогава ще ви се отговори на вас. Ненормалници.
27
12
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Поправка: 1 800 000 лева за Аудита поръча Тиквата!
26
14
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 30Лека поправка. Тиквата си поръча 7 нови АУДИТА А8-ЦИ 2014-та модел за по 130 000 евро бройката. 900 000 хиляди лева от данъците на българина само за да се возят в тия коли хората му.Е к'во да го правиш тоя? Министър пак ще става заради скапаният ни *** народ!Не ви ли е срам, бе *** умрели дето сте гласували за тая мутра?????
25
8
 
16
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Путин каза във Валдая ,че ЕДНА ДЪРЖАВА (да допуснем че е България )без разрешениетО на американския посланик не може да назначава главнокомандващия на армията си ! И за да влезнеш в ЕС , то трябва първо в НАТО да влезнеш и да се съгласиш че без тяхното одобрение не можеш да назначаваш главнокомандващ на своята армия !!!!!
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 25Абе в тоя ред на мисли, нали обявиха санкции срещу Русия да не се внасят технологии от Европа в Русия?)))))))))