Следващият Volkswagen Golf ще премине на 3 цилиндъра

Хечбекът ще се предлага с 1.0-литров мотор с мощност 105 к.с.
29 окт 2014 12:52, Красимир Ангелов
9
Следващият Volkswagen Golf ще премине на 3 цилиндъра
Снимка: VW

Въпреки че седмото поколение на Volkswagen Golf излезе само преди 2 години, германският производител вече активно работи върху следващата му генерация. Тя трябва да дебютира през 2017 или 2018 г., като изданието "Car" се добра до някои нови подробности за проекта. Една от най-важните е, че хечбекът ще се предлага и с 3-цилиндров мотор.

По данни на изданието, моделът ще получи "еволюционен" дизайн, който няма да се различава радикално от сегашния облик на машината. Осмият Golf ще бъде изграден на модифицирана версия на настоящата си модулна платформа MQB, като ще получи усъвършенствани системи за безопасност, както и нов информационно-развлекателен комплекс.

За смъкване на разхода на гориво и за намаляване на вредните емисии СО2 при двигателите, ще бъде използвана система Start-stop, както и технология за деактивация на част от цилиндрите. Скоростната кутия ще е 7-степенна с двоен съединител. Самите мотори ще бъдат 3-и и 4-цилиндрови бензинови и дизелови, като най-малкият ще бъде с обем 1.0 литър и мощност 105 к.с. Най-големият ще е 2.0-литров, развиващ 190 к.с.

Част от технологиите, използвани при следващия Golf, ще бъдат взаимствани от суперикономичния хибрид Volkswagen XL1. За да може моделът да харчи по-малко и да бъде по-екологичен, производителят от Волфсбург планира да направи и хибридна модификация, както и да използва електрически турбини за двигателите.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Volkswagen Golf
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до радомирецо преди 9 години
Епа оно трабанто не е от жилезо.Само мукава и мааалко винкел.За сега че си караме Гоуфа а па после не знам.А наздраве!
6
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
Както върви последващият модел може да е с два цилиндъра,двутактов,олекотено купе от пресован картон и може би моделът ще се казва "Satelite"".
5
0
 
1
 
! Отговори
d,d,d преди 9 години
SUBARU I TO4KA NA SPORA
4
1
 
1
 
! Отговори
ФОРД преди 9 години
FORD Ви поздравява за решението!!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
от Радомир преди 9 години
До ПерничанинНа вас перничаните само Трабант двутактов ви требе!
2
5
 
5
 
! Отговори
москвич 408 преди 9 години
*** ;)
1
5
 
7
 
! Отговори
Перничанин преди 9 години
Даже са му много 3 цилиндъра, може да спестят още 2, или направо да вземат двигател от някоя косачка Huskvarna (примерно) . По този начин ще направят още икономии от Волфсбург. Те и без това пестят от всеки вложен материал...