Ferrari готви суперкола за 3 млн. евро

От Pininfarina Sergio ще бъдат произведени едва 6 бройки
Обновена: 31 окт 2014 13:45 | 31 окт 2014 12:57, Красимир Ангелов
10
Ferrari готви суперкола за 3 млн. евро
Снимка: Pinifarina

Ferrari потвърди пускането на 6 бройки от спортната кола Pininfarina Sergio, разработена от италианското ателие в памет на неговия основател Серджио Пинифарина.

Машините са оценени на по 3 млн. евро и вече са продадени, като собствениците им ще ги получат през следващата година. Всички купувачи са избрани сред най-преданите клиенти на Ferrari, но самоличността им се пази в тайна. Знае се само, че колите ще поемат към САЩ, Азия и Европа.

Оригиналият Pininfarina Sergio бе разработен като концептуален модел и бе показан на автосалона в Женева през миналата година. В неговата основа е Ferrari 458 Spider, който се задвижва от 4.5-литров V8 с мощност 570 к.с. и 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3.2 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

За да може да получи сертификация от властите концептуалният модел получи допълнително предно стъкло. Наложи се инженерите на Pinifarina също така да променят, макар и малко, дизайна на предна част, както и светлините на автомобила.

По-рано този месец Ferrari обяви, че е подготвила 10 автомобила от специална модификация на модела си F12berlinetta, посветена на 60-годишната от присъствието на марката в САЩ. Машините също бяха продадени предварително на цена от 2.5 млн. долара всеки.

Още снимки на скъпото ферари вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: FerrariPininfarina Sergio
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Митьо преди 9 години
Kaто я гледам колата мисля, че няма много общо с духа на Пининфарина и шедьоврите, които са създавали през годините
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моите почитания към марката Ферари, но чак пък 3 млн евро. Колкото и са е добър даден автомобил, все пак е само кола. Не е самолет или летяща чиния. Просто снобите парите отдавна ги нямат за нищо. Да си купиш такъв автомобил не е необходимост, не е престиж, а комплексарщина.
2
4
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ХАРЕСВАМ ФЕРАРИ , НО ТОВА Е ПРОСТО ГРОЗНО
1
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМълчи ве дупедав