BMW i8 образува дълъг списък с чакащи

На някои пазари доставката на хибридната кола отнема 18 месеца
25 ное 2014 18:12,
12
BMW i8 образува дълъг списък с чакащи
Снимка: BMW
В BMW определено знаят как да направят успешен екологичен автомобил. Докато повечето производители се оплакват от слабото търсене на тези машини, германската компания едвам смогва с поръчките.

Флагманският й модел от новата екологична марка е толкова популярен, че това се превръща в проблем. За BMW i8 на някои пазари се чака цели 18 месеца, съобщи пред Automotive News Europe Иън Робъртсън, член на борда на директорите, отговарящ за продажбите и маркетинга на BMW.

"Подобен срок е проблем. Клиентът не бива да чака за колата си повече от шест месеца", каза Робъртсън, като уточни, че дългите списъци с чакащи се дължат на факта, че търсенето на BMW i8 е далеч по-високо от първоначално планираното.

За да успят да отговорят на търсенето, в BMW ще увеличат производството на модела. Според информация на IHS Automotive германската компания ще произведе 3238 екземпляра от модела тази година, като за следващата броят ще нарасне до 4318. BMW i8 се произвежда в Лайпциг, Германия и има цена от 126 000 евро в Европа.

Другият автомобил от екологичната марка на германската компания - BMW i3, също се радва на силна популярност. За този модел се чака около 4-5 месеца, тъй като BMW взе мерки и сега доставя към клиенти по около 2000 екземпляра на месеца. В края на миналата година британските клиенти на марката трябваше да качат около 5 месеца за най-обикновен тестдрайв на BMW i3.

Пред Automotive News Europe Иън Робъртсън уточни също така, че в компанията все още нямат планове за нов модел на марката "i", опровергавайки спекулациите, че  BMW подготвя машина с горивни клетки под името i5.

Междувременно обаче се появи още една неофициална информация. Тя е на изданието CAR и твърди, че през 2016 или 2017 година ще бъде пусната по-мощна версия на BMW i8. Моделът ще носи името i8S и ще бъде пуснат в чест на 100-годишнината на BMW.

Още за BMW i8 вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: BMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Значи баща ми навремето чакаше 2 г.за москвич.Явно много се е търсила тази марка.Сега оценявам че колата е била много яка щом се е чакало над 6 месеца.
6
0
 
0
 
! Отговори
A-B-M-W преди 9 години
До Анонимен 2Ти голям специалист-дизайнер се извъди бе....комплексирана мижитурка! Измисли нещо пък тогава критикувай!
5
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
"нищо-едни ламарини"Нема ламарини - всичко е карбон (една от причините да е скъпо)
4
2
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Аз като човек, който харесва БМВ, но не е фен на марката и не я кара, ще те попитам: "Абе ти луд ли си????"
3
9
 
7
 
! Отговори
anon преди 9 години
в щатите седят по паркингите на бмв дилърите с месеци...не знам колко недостиг има...
2
4
 
16
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
До Анонимен - номер 2Объркал си рейса пич-вместо за гъбарево си взел за бубулян гочово!!!!!!
1
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси дизайна, на китайско менте... Тия требе си уволнат дизайнерите