TUV, Dekra и GTU избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни

В първата петица на германските експерти влязоха още Audi, Mazda и Toyota
26 ное 2014 17:08,
0
TUV, Dekra и GTU избраха модели на Mercedes-Benz за най-надеждни
Спортният SLK. Снимка: Mercedes-Benz

Експертите на германските организации TUV, Dekra и GTU проведоха продължителни тестове на автомобили и направиха класация за най-надеждните сред тях. В първата петица влязоха два модела на Mercedes – спортният SLK и кросовърът GLK, съобщава изданието Focus.de.

Останалите 3 автомобила, намерили място в Топ 5, са Audi A1, Mazda2 и Toyota Prius. Общо са изследвани 226 модела, които са били подложени на множество различни тестове. Оценката на всеки един от тях е поставяна в зависимост от техническите недостатъци, установени по време на изпитанията.

На обратния полюс - с най-много дефекти, са се оказали автомобили на френски производители. Отрицателни оценки получават Dacia Logan и Dacia Sandero, Renault Megane и Renault Laguna, както и Citroen C5. В тази група се оказа и BMW 5-Series във версията си E60, произвеждана през периода 2003-2007 г.

От Dekra уточняват, че класацията е съставена от автомобили с пробег от 100 000 км, постигнат за 6-7 години. Средната възраст на автомобилния парк в Германия в момента е 8,8 години, съобщават от организацията.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари