Тунинг ателие на ЗАЗ прави нова суперкола

Автомобилът на Askaniadesign Carstyling Studio трябва е готов през 2015 г.
28 ное 2014 20:44,
10
Тунинг ателие на ЗАЗ прави нова суперкола
Снимка: Askaniadesign Carstyling Studio

Ентусиасти от запорожката компания Askaniadesign Carstyling Studio са стартирали най-амбициозния автомобилен проект в историята на Украйна - направата на собствена суперкола, която трябва да бъде готова през 2015 г. Изданието Autocentre публикува компютърни изображения на автомобила, които бяха показани на страницата на студиото във Facebook.

Всъщност това е вторият прототип на машината, докато

първият

е изложен в един от заводите на ЗАЗ. Според ръководителя на проекта - Роман Сухоруков, в момента в компанията усилено работят върху техническото адаптиране на отделните компоненти на автомобила. Той отказа да разкрие характеристиките на колата, като обеща те да бъдат "огромна изненада".

Освен това в Askaniadesign Carstyling Studio все още не са определили как ще се казва моделът. В компанията обмислят дори да направи допитване сред потребителите във Facebook, които на страницата на фирмата в социалната мрежа, да дадат своите предложения.

Самото студио съвсем не е новак в конструирането на автомобили. Компанията от Запорожие е наследник на фирмата "Развитие", която от своя страна е дъщерна на Запорожкия автомобилен завод.

Askaniadesign Carstyling Studio стартира като тунинг-ателие на ЗАЗ, подобно на Brabus и AMG при Merсedes-Benz. Първата му разработка е 3А3-1102 Tavria Exclusive, след което фирмата работи и върху други модели, произведени от завода.

"Tavria и Lanos са проектирани много отдавна и затова от доста време обмисляме да създадем напълно авторски автомобил - описват амбициите си от украинската компания. - Той трябва да отговаря на най-съвременните тенденции и технологии. В компанията ни вече работи много опитен екип по 3D-моделиране, който се занимава с разработката на дизайна на екстериора и интериора на колата".Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Щурчо преди 9 години
Запорджини Украдниабло
8
1
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Двигателя от Камаз ли ще дойде?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фарапорожец
6
1
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
ЗАЗ ?!?!?
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, прилича на Ферарджини :)
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази форма ми е много позната. А на вас?
3
2
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Името ЗАЗ не е лошо, стига колата да е добра.Успех.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Нека правят.
1
4
 
8
 
! Отговори
Киро Тресчотката преди 9 години
При един силен вятър ще има да си гони вратите.