Рекордна пътна глоба за футболист на Германия

Марко Ройс ще плати 540 000 евро за това, че карал без книжка
19 дек 2014 16:31,
30
Рекордна пътна глоба за футболист на Германия
Занапред Ройс ще трябва да разчита на обществения транспорт. Снимка: Ройтерс

Звездата на националния отбор на Германия Марко Ройс ще плати рекордна глоба от 540 000 евро за това, че управлява автомобил без шофьорска книжка, съобщава Bild.

През октомври тази година полицаи спрели за проверка нападателя на „Борусия“ (Д), който се връщал от тренировка със своя Aston Martin. Пред служителите на реда 25-годишният футболист показал само личния си паспорт, а проверката установила, че той никога не е разполагал с шофьорска книжка.

Още по-куриозното в случая е, че от 2011 г. досега Ройс е бил глобяван няколко пъти за движение с превишена скорост. Германският национал плащал глобите си навреме и чиновниците изобщо не разбрали, че той няма шофьорска книжка.

В крайна сметка футболистът отнесе сурова санкция от съда, която бе изчислена на базата на месечната му заплата. В момента играчът, към който има интерес от „Реал“ (М), „Барселона“, „Манчестър Юн“ и други европейски грандове, получава по 180 000 евро месечно.

Според информация на Bild, Ройс е карал шофьорски курсове, след като навършил 18 години, но така и не взел изпита си. Футболистът вече се извини, като каза, че няма разумно обяснение на това, защо е управлявал автомобил, без да има разрешително за това.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 24AAAAAMMMMMMM......Няма да ти обиснявам ама логиката не ти се отдава!
25
0
 
4
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 9 години
Глобата се базира на 3 месечни запати ,а и у нас не е лошо да е тъй -дори на 5 минимални заплати ако не работи .
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако баща му беше перушан, веднага щяха да го оправят. Както стана тук,малката перука изтрепа хората, пиян на магистралата, с Държавния Рейндж, кри се в угарта няколко часа, като лалугер и татю го оправи.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама тоя верно що не дойде тука да изкара, вече сме ЕС. да беше дал 5 бинки в евра щеше да си ***.33
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е друг нрод са германците.... Даже футболистите им. Момчето няма тапирската физиономия като нашите футболист и даже съвсем интелигентно е отговорил, че няма разумно обяснение.
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
разбирам че глобата трябва да е сериозна, ама не и някак си ненормално голяма. то по тая логика може и да е 3 милиона евра или 10 милиона. или дай да му вземема къщата. не знам на какво се базира тази глоба. на стойността на автомобила или по преценка че доходите му са големи. ако е по закона приложен точка по точка, няма да споря. то, като е толкова сериозно и страшно, що не го вкарат в затвора за престъпление.
20
1
 
8
 
! Отговори
НВ преди 9 години
Да си дойдем на думата у нас има един закон който се изпълнява най точно и той гласи :ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ,ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА.
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА у нас племенника на президента съди държавата,куманиза е като чукчите - чучка писалеть, чукча не читатель.
18
1
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
У нас най богатите са безработни.
17
1
 
17
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Ако се въведе такъв закон и у нас ,и НАИСТИНА глобите се събират от всички включително и от мутрите и баровците няма да има проблем с парите за здраве и за пенсии.
16
2
 
35
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
И НАЙ.ХУБАВОТО Е ,ЧЕ ГО ГЛОБЯВАТ СПОРЕД ДОХОДИТЕ МУ ! НАПРИМЕР АКО ЕДИН ОБИКНОВЕН РАБОТНИК СЪС ЗАПЛАТА 1500 ЕВРО БЕШЕ ЗАЛОВЕН ДА ШОФИРА БЕЗ КНИЖКА ЩЕШЕ ЩЕШЕ ДА ПЛАТИ В НАПРИМЕ 2000 ИЛИ 3000 ЕВРО ! НО БОГАТАШИТЕ НЕ СЕ СТРЯСКАТ ОТ ТАКИВА ГЛОБИ ,МНОГО ХУБАВО СА НАПРАВИЛИ ЧЕ СА МУ ТРЕСНАЛИ 500 000 ЕВРО ГЛОБА ЗА ДА МУ ДОЙДЕ АКЪЛ ! А В БЪЛГАРИЯ АКО ГЛОБЯТ НЯКОЙ БОГАТАШ ЗА ТАКОВА НАРУШЕНИЕ ИЛИ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ БЕЗ ДА ПЛАТИ ИЛИ ЩЕ ПЛАТИ ФИКСИРАНА СПОРЕД ЗАКОНА ГЛОБА ОТ 100 ЛВ.,А НЕ СПОРЕД ДОХОДИТЕ !
15
2
 
25
 
! Отговори
Dimitrov преди 9 години
Да беше изкарал една книжка от БГ - тя важи в Германия.За 1000-1500 лв макс със се бакшиша. Даже сигурно щна изпита специално него нямаше нито да го изпитват нито да му искат пари - само да се снимат за фейсбука :)
14
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А у нас племенника на президента съди държавата, след като e минал на червено, а полицаите, които са го арестували ги наказаха.
13
0
 
25
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Те и в Корумпестан ги глобяват-50 лева на катаджията и "айде оди си".
12
7
 
68
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ЗАТОВА ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ ,ЗАЩОТО ТУК НЯМА ТОЯ БИЛ ФУТБОЛИСТ ,ОНЯ СИН НА МИНИСТЪР ! ВСЕКИ КОЙТО НАРУШИ ЗАКОНА ,ЯДЕ ОНАЗИ РАБОТА ! А В БЪЛГАРИЯ ОНЯ КЪНКЬОР ДЕТО УБИ ЧОВЕК ПРИ ШОФИРАНЕ В НЕТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ ,НИКОЙ НИЩО НЕ МУ НАПРАВИ ,СВЕТОВЕН ШАМПИОН БИЛ ,НЕ ЗНАМ СИ КАКЪВ БИЛ
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
aaaa
10
1
 
68
 
! Отговори
уважение преди 9 години
Ето затова Германия е това, което е! Няма значение дали е бащата на Щефи Граф, или световен шампион по футбол - законът е над всички.Е,у нас Стоичков се развява с незаконна синя лампа на джипката, а полицаите се редят за автограф. Затова България е това, което е.
9
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При нас примерно БФС и държавата прикриха участието на малката перука в автомобилна катастрофа.
8
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
осъден е да плати 90 надници, и сумата в негояит случай е толкова - определено не е осугърен на минимална заплата
7
1
 
31
 
! Отговори
Опа преди 9 години
Тука сме в каменната епоха по отношение на тези неща...