Серийният NSX излиза след месец

Новото поколение на спортната японска кола ще струва колкото Audi R8
19 дек 2014 17:40,
0
Серийният NSX излиза след месец
Снимка: Honda

Серийната версия на дългоочакваното ново поколение Acura/Honda NSX ще бъде представено на автосалона в Детройт през януари. Това съобщават от японската компания, разкривайки нови подробности за автомобила.

Както личи от разпространените кадри, новият NSX ще има дизайн, който е почти аналогичен с този на едноименната концепция. Моделът ще представи върховите технологични възможности на марката, като ще се превърне в неин флагман.

Информацията за техническите характеристики се изчерпва с това, че моделът ще има хибридна система с три електромотора мотора и бензинов двигател с двойно турбо. Спекулациите сочат, че два от електрическите двигатели ще задвижват предните колела, докато бензиновият V6 ще отговаря за задните. Системата се нарича Sport Hybrid Super Handling All Wheel Drive (SH-AWD) и работи с трансмисия с два съединителя, в която е интегриран третият електромотор.

Дизайнът на модела е проектиран в студиото на марката в Торънс, Калифорния, а за техническата част отговаря глобален екип от инженери, базиран в Охайо.

Що се отнася до конкурентите на модела, то те ще бъдат най-разнообразни. Цената на новата NSX ще бъде сравнима с тази на Audi R8, но динамичните й характеристики ще бъдат като на Ferrari 458 Italia.

Второто поколение NSX бе обявено още през 2005 година, а през 2012 видяхме първата концепция на модела. По-рано тази година бе потвърдено, че ще има серийна версия, като на определени пазари дори бе даден старт на поръчките. Във Великобритания все още непредставеният модел е разпродаден за две години напред.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари