Audi стартира проекта Q8

Кросовърът ще трябва да засили позициите на марката в Северна Америка
21 яну 2015 20:38,
1
Audi стартира проекта Q8
Концепцията Prologue представя дизайна на бъдещите модели на марката. Снимка: Audi

Шефът на Audi Рупърт Щадлер обяви, че компанията му е започнала разработка на нов флагмански кросовър. Той ще носи името Q8 и ще бъде ориентиран на първо време към пазарите в САЩ, Канада и Близкия Изток.

Без да разкрива много подробности от проекта, в интервю за Bloomberg босът на Audi заяви, че компанията му интензивно работи над новия модел. Той ще бъде купеобразен кросовър, чиято цел е да засили и укрепи позициите на марката в Северна Америка и да осигури ръст на продажбите най-вече на пазара в САЩ.

„Убеден съм, че през 2020 г. ще се нуждаем от един нов кросовър, който да се превърне във флагман на марката. Той ще бъде не само много луксозен, но и ще покаже най-високите технологии, с които Audi разполага и развива“, коментира Щадлер.

В основата на Audi Q8 ще бъде модулната платформа, на която е проектирано и показаното неотдавна ново поколение на Q7. Благодарение на широкото използване на алуминий, армиран карбон и специална стомана в конструкцията, новият автомобил ще бъде един от най-леките в своя сегмент. При дължина от над 5000 мм кросовърът ще тежи не повече от 2 тона.

Бъдещият модел ще се предлага със стандартни двигатели с вътрешно горене, с хибриден агрегат и с електрическо задвижване. Базов за кросовъра ще бъде бензинов V6 мотор с обем 3.0 литра, а топ версията ще разчита отново на бензинов, но V8 с обем 4.0 литра и 2 турбини. Неговата мощност ще превишава 500 к.с.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2016 Ауди ще извадят новата визия и ще продават много коли!