Китайци създадоха най-бързия хибриден SUV на планетата

Моделът BYD Tang разполага с 505 к.с.
22 яну 2015 21:50,
7
Китайци създадоха най-бързия хибриден SUV на планетата
Снимка: BYD

Китайската компания BYD представи новия си хибриден SUV, както и две негови екстремни модификации, съобщава изданието CarNewsChina, което публикува и снимки на моделите.

BYD Tang, както се нарича моделът, представлява бензин-електрически SUV със задвижване към четирите колела. Агрегатът съчетава 2.0-литров бензинов турбо-двигател с мощност 205 к.с. и два електромотора, всеки от които развива по 150 к.с.

Общата мощност на хибридния агрегат достига 505 к.с. и 720 Нм въртящ момент, което превръща модела в най-бързото хибридно SUV на планетата.

От двете страни на хибрида е поставен надпис "5-4-2", който не е случаен. Първата цифра показва, че Tang спринтира от 0 до 100 км/час за по-малко от 5 секунди, втората обозначава задвижването на четирите колела, а третата, че моделът има среден разход на гориво от едва 2,0 л/100 км.

Китайският производител вече приема поръчки за своя хибриден SUV, но към момента не е обявил цените. За сметка на това обаче разкри колко струват двете специални версии на модела.

Първата се нарича Tang Limited и ще бъде произведена в серия от само 98 екземпляра. Тя се отличава с по-богато оборудване, червени алуминиеви джанти, елементи от истинско дърво, ексклузивна кожена тапицерия и др. Цената на модела в Китай е 300 000 юана, което е приблизително 41 600 евро.

Вторият специален BYD Tang се нарича Ultimate Edition и е наличен в серия от 200 бройки. Той демонстрира цялостен бодикит, карбонови детайли, подобрена аеродинамика и олекотена конструкция, както и двойна цена. Моделът струва 600 000 юана, или приблизително 83 370 евро.

Шокираща обаче е не само цената на BYD Tang Ultimate Edition. Тази версия спринтира от място до 100 км/час за само 4,4 секунди, което я нарежда в топ 3 на най-бързите кросовъри на планетата.

Очаква се до края на 2015 г. компанията BYD да представи и своята суперкола Han, за която се твърди, че ще ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3.9 секунди.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Точно за нашите пътища е с това ускорение от 3.9 секунди,я в канавка,мантинела или дупка.
3
2
 
0
 
! Отговори
оо преди 9 години
То може и да е бързо, ама и кюнеца е бърз. Като му турнеш отдолу малко динамит знаеш ли как се забързва. Сигурност. Удобство. Комфорт. Външен вид дори. Аз нема да си го купа тоя китайски *** поне още 10 години. След това - знае ли човек? :)
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската думичка "SUV" иде точно на място. Езика си ли мразим или себе си?
1
2
 
3
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 9 години
Бърз и яростен гиби ;)))