Новото Porsche Panamera вече се показа

Второто поколение на лифтбека е по-голямо и по-леко от предшественика си
28 яну 2015 13:41, Красимир Ангелов
5
Новото Porsche Panamera вече се показа
Снимка: AutoMedia.bg

Нови снимки на тестови прототип на второто поколение на Porsche Panamera бяха публикувани от изданието Auto Express. Автомобилът бе фотографиран по време на изпитания, като този път е почти без камуфлаж и дава реална представа за това как ще изглежда лифтбекът.

Вече се знае, че Panamera ще използва новата платформа на Volkswagen Group – MSB, както и че ще получи нов V8 турбо-мотор. Сред останалите агрегати са бензинов би-турбо V6, както и представеният от Audi V6 турбо-дизел. Базовият двигател ще бъде с 4 цилиндъра и мощност над 260 к.с., като той ще бъде използван и за хибридната версия – тип plug-in. Ниските нива на оборудване ще бъдат с механична скоростна кутия, а за останалите ще се предлага преселективна 7-степенна PDK-трансмисия.

От снимките ясно се вижда, че лифтбекът е пораснал на размери, като в същото време предницата е по-ниска и по-къса от тази на неговия предшественик. Интересното е, че Porsche предвижда да пусне и модификация на Panamera с удължена база, която ще бъде предлагана най-вече за пазара в Китай.

Новата платформа MSB позволява използването на алуминий и високоякостна стомана, което от една страна ще намали теглото на модела, а от друга ще доближи пътното му поведение максимално до това на Porsche 911. За това помага и фактът, че хидравличният усилвател на кормилната уредба е заменен от електромотор, поставен на кормилната рейка. Лифтбекът ще запази и системата за задвижване на четирите колела, която отново ще се предлага като опция.

В интериора на модела ще се появят нови сензорни дисплеи, които ще бъдат взаимствани от Porsche 918 Spyder. Те ще заменят сегашните бутони и клавиши в автомобила, чиято премиера е насрочена за началото на 2016 г.

Още снимки на новото Porsche Panamera вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Porsche Panamera
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
trex преди 9 години
Прекрасен!
2
1
 
4
 
! Отговори
Веско преди 9 години
А какво пък е лифтбек?
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германците бързат да догонят Калина Спорт.