Opel разкри най-икономичния си модел

Това е Corsa 1.3 CDTI ecoFlex с полуавтоматична трансмисия
29 яну 2015 12:47, Красимир Ангелов
5
Opel разкри най-икономичния си модел
Снимка: AutoMedia.bg

Със среден разход на гориво от само 3,1 л/100 км., новото поколение Corsa е най-икономичният модел в гамата на Opel, съобщават от германската компания.

Автомобилът разчита на дизелов двигател 1.3 CDTI ecoFlex и новата полуавтоматична трансмисия Easytronic 3.0, като разполага серийно със система Start/Stop, технология за рекуперация на енергията при спиране и гуми с намалено съпротивление при търкаляне.

Агрегатът развива 95 к.с. и 190 Нм, като изразходва средно 3,1 л/100 км. А това превръща Corsa не само в най-икономичния модел на марката, но и в най-икономичния дизелов автомобил на пазара в момента, твърдят от Opel. Емисиите на CO2 са 82 грама на км.

Въпросният агрегат е добре познат от моделите на Opel, като сега е бил допълнително модернизиран, включително с последно поколение турбокомпресор, маслена помпа с променливи характеристики на работа и водна помпа, която се включва само при необходимост.

Трансмисията - трето поколение Easytronic, е полуавтоматична. Тя сменя предавките автоматично, но в същото време е по-достъпна и по-лека от конвенционалните автоматици, поясняват от германската компания.

Моделът ще бъде на разположение за поръчка от месец март.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Opel Corsa
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Колкото и грешно да звучи рекуперация, това е официалния превод на VW в сайта им.Иначе под "водна помпа, която се включва само при необходимост" може би са имали предвид добавяне на Термостат :)
3
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До АнонименАбе всички големи рабирачи, особенно тези дето новите коли само по картинките ги гледат. Знаят че 25 годишните вече опели гниели и хоп, те и новите трябва да са гадни и да гният. А Италянските коли са супер, за това къртят от продажби в България всяка година.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТО ВСИЧКО ХУБАВО. АМА АКО БЯХА МУ ПОДЦИНКОВАЛИ ЛАМАРИНИТЕ ПРЕДИ ДА ГО БОЯДИШАТ КАКТО ПРАВЯТ ИТАЛИАНЦИТЕ ЦЕНА НЯМАШЕ ДА ИМА. ИНАЧЕ МУ СЕ НОСИ СЛАВАТА ЧЕ Е БАЩАТА НА РЪЖДАТА.
1
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Пак е...много 3/100 литра нафта.Ние в Кривунделово караме нашите Опел...дийй,само с плява.