Toyota е първенец по иновации в бранша

За 5 години японците са регистрирали 7000 патента
30 яну 2015 14:29,
2
Toyota е първенец по иновации в бранша
Снимка: Toyota

Компанията Thomson Reuters публикува резултатите от свое изследване на патентната активност на различните автомобилни производители. Оказва се, че патентите, получени в бранша до юли 2014 г. са почти 12 000. Проучването обхваща периода от 2009 г., когато тяхната бройка е била едва 2000.

Лидер по получени патенти за този период (2009-2014) е компанията Toyota, която е регистрирала повече от 7000 иновации. Само за новости в областта на производството на двигатели японците са взели 3700 патента.

В областта за разработка на системи, които да подпомагат водача, лидер е компанията Bosch с 200 патента. Те са за технологии като система за автоматично разпознаване на пътните знаци, система за автоматично спиране, както и система, откриваща обекти край пътя, когато те са извън зоната за видимост на водача.

Най-много технологии, свързани с икономия на гориво, са патентовали корейският Hyundai и американските GM и Ford. Освен това именно Hyundai е най-бързо развиваща се компания по количество получени патенти. През 2010 г. тя е взела около 500, а през 2013 бройката надхвърля 1200.

Като цяло иновациите за безопасност на автомобилите, патентовани през 2009 г., са малко под 1000, докато през 2013 г. надвишават 2500. Любопитното е, че в областта на навигациите и управлението на автомобилите броят на патентите през целия период си остава на едно и също ниво.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Гочев преди 9 години
До Пенчу... и най-големия производител на автомобили в света, някои от които правят един "разглобен Мерцедес" да изглежда смешен. Сравнението на автомобилите им с другите, в Германия например, по отношение на здравината, експлоатационните разходи, удобството и много други показатели ги прави един доста безкомпромисен лидер. И това сравнение се прави от техни институции (представяш ли си, националистите германци си го признават). Ами...това е!
1
1
 
0
 
! Отговори
Пенчу преди 9 години
Смях в залата! Тойота!!! Тия от край време са най голямото предприятие за разглобяване на Мерцедес-и.