Fisker се завръща с ново име

Хибридите вече ще се подават под бранда Elux
25 фев 2015 15:58,
0
Fisker се завръща с ново име
Хибридът Karma. Снимка: Fisker

Собственикът на компанията Fisker ще отложи пазарното завръщане на хибридния модел Karma, който вече ще се предлага под различно име, съобщава Ройтерс.

В момента собственик на Fisker Automotive е китайският концерн Wanxiang, който работи усилено над възобновяване на производството на хибридни модели. То ще бъде рестартирано с около година по-късно от планираното - в средата на 2016 г., като автомобилите ще се продават под името Elux.

Засега не се знае каква е причината за промяната на името от Fisker на Elux. Според неофициални източници решението е взето заради готвеното увеличение на цените на моделите. Очаква се возилата на Elux да струват около 135 000 щатски долара, което е приблизително с 20% повече от оригиналния Fisker Karma.

По-високата цена на автомобилите се обяснява със сериозните доработки, които са извършили китайските собственици на марката. Основната от тях е на конструкцията, която ще позволи новият хибрид да получи далеч по-големи и по-мощни акумулатори.

Компанията Fisker Automotive прекрати производството си през 2012 г. Въпреки всички опити на шефовете на марката предлаганият хибриден седан така и не успя да донесе печалби и година по-късно фирмата обяви банкрут.

В началото на 2014 г. китайският производител на резервни части и оборудване Wanxiang Group придоби активите на фалиралата компания, като обяви амбиции не само да поднови производството на Karma, но и да разшири моделната гама на марката.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари