Ford представи на Европа своята суперкола

Новият GT ще се появи на Стария континент през 2016 г.
14
Ford представи на Европа своята суперкола
Снимка: Диян Пенев, AutoMedia.bg

След като дебютира пред публика на автосалона в Детройт през януари, новият Ford GT уважи и най-голямото европейско изложение – това в Женева. Според предварителни данни суперколата ще се появи на пазара на Стария континент през 2016 г.

Както и Ford Mustang, така и Ford GT, е оборудван с двигател от семейството Ecoboost. Шестцилиндровият мотор с две турбини и специално разработена система за впръскване на горивото развива повече от 600 к.с., като работи в комбинация със 7-степенна механична скоростна кутия, чиито характеристики засега остават тайна.

Създателите на суперколата твърдят, че са постигнали сериозни резултати по отношение на намаляването на теглото, благодарение на използването на алуминий и въглеродни нишки. Самият Ford GT прави впечатление с отварящите се нагоре врати и с активния си заден спойлер.

Отличителни черти на аскетичния интериор са многофункционалния волан в стил Формула 1, цифровия приборен панел, който може да бъде конфигуриран по желание на водача, а също така и мултимедийната система Sync от последно поколение.

Интересното е, че седалките на автомобила са фиксирани за сметка на възможността за регулиране на кормилната колона и на педалите.

Още снимки на новото бижу на Ford вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: fordавтосалон Женева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се сещатe ще FORD са били номер едно със своите Mustang /64/65/66/67/68/69. През. Ford Mustang Boss 302 от 1970 година - златни мигове... Нямаше друга кола като онези. С тези Mustang GT (новите/2007/2008/2014/2015/) също са супер. Предлагат много за цената ди. За пикаюи само FORD!!! Никой неможе да ги мине... Поздрави - събирам за 64 Mustang :)
9
0
 
2
 
! Отговори
Фордаки преди 9 години
Колеги, хайде моля да плюят само тези които имат или са имали лоши моменти с фордове, че иначе не е сериозно. Аз карам форд от 14 години и не мога да кажа, че са съм сменял само консумативи. веднъж ми изгора бубината на бензиновия (тогава беше 8 годишен) и това е по нестандартното нещо. От там нанатък гледам комшийте бутат бая повечко от мен. Хайде със здраве
8
0
 
3
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Вицове за Форд има много.Моя е 2002г.Пали и нямам проблеми с него.На който не му харесва да кара друга кола.
7
4
 
7
 
! Отговори
dominici преди 9 години
До АнонименМного ти знае устата. Карам Форд от 2004 и до сега няма проблеми с паленето през зимата. Само днес видях 2-3 Ford-а по кръстовищата. Знам, че това е майтап ама ... ти виждал ли си Ford да не пали?
6
6
 
5
 
! Отговори
Сунай преди 9 години
Българите, както винаги са изключително недоволни и с пяна на уста оплюват труда на хората. Ама не се сещате, че вие и толкова не можете да направите. Друго си е да караш 15-20 годишна кошница "нов внос" и да се правиш на големия разбирач.
5
6
 
0
 
! Отговори
кирче преди 9 години
До Финансов Пънкарна бетлита..брей..ползвай си бетлито да ходиш на училище,а ферарито да се върнеш.пфф
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки знае че форд зимата не пали, е веднъж един запалил и те го нарекли Фокус
3
2
 
11
 
! Отговори
Финансов Пънкар преди 9 години
Е на кой ще го продадат това??? Баровците сме на бетлита и Ферари ... сигурно някой млад либераст ще си ги купи на лизинг с подкрепа от Сорос!
2
4
 
9
 
! Отговори
ceco преди 9 години
Прилича на гъбясал голям пръст на крака !
1
11
 
6
 
! Отговори
ТАТО преди 9 години
ГРОЗНА КОЛА ,НИЩО ОСОБЕНО, КАТО ДИЗАЙН НА НИВОТО НА СТУДЕНТСКИ КРЪЖОК,МНООООГО ДАЛЕЧЕ ОТ ЛАМБУРДЖИНИ,ПОРШЕ,МАЗЕРАТИ И ЛОТУС,ПРОСТО АМЕРИКАНСКА ПРОСТОТИЯ