Новият ван на BMW дебютира в Женева

7-местният 2-Series Gran Tourer излиза на пазарите през юни
6 мар 2015 17:36,
0
Новият ван на BMW дебютира в Женева
Снимка: Automedia.bg

Точно преди година на изложението в Женева BMW показа своя първи модел с предно предаване. А на тазгодишният салон в швейцарския град германците демонстрират нова версия на автомобила, която е по-голяма.

Новият модел се нарича 2-Series Gran Tourer и може да бъде оборудван с 5 или 7 места. Той е построен на базата на 2-Series Active Tourer, като се отличава с удължени задни врати, променен дизайн на задната част и по по-голям багажник. Салоните на двата модела са напълно аналогични.

Новият BMW 2-Series Gran Tourer разполага с един от най-големите багажници в сегмента – при свалени втори и трети ред седалки, обемът на товарния отсек достига 1905 литра. Когато и трите реда седалки са поставени, обемът на багажника е 145 л.

Гамата двигатели се състои от пет агрегата – два бензинови с мощност 136 и 192 к.с., и три дизелови, развиващи съответно 116, 150 и 190 к.с. Най-мощният дизелов мотор работи в комбинация със система за задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Това е версията BMW 220d xDrive, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди и развива максимална скорост от 218 км/ч.

Моделът може да бъде снабден и с пакет M Sport, включващ редица добавки за екстериора и интериора.

Новият BMW 2-Series Gran Tourer излиза на пазарите през юни. Цените в Германия започват от около 27 000 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари