Top Gear остана без водещи, уволниха ги от ВВС

Ричард Хамънд и Джеймс Мей са аут от предаването
1 апр 2015 15:00,
4
Top Gear остана без водещи, уволниха ги от ВВС
Снимка: Ройтерс

И другите двама водещи на Top Gear са аут от предаването, съобщава The Telegraph. Ричард Хамънд и Джеймс Мей не са подновили договорите си с британската обществена телевизия BBC, след като преди седмица основният водещ Джеръми Кларксън бе уволнен.

Хамънд коментира, че все още не е готов за пенсиониране, а Мей заяви, че няма намерение да бърза с търсенето на нова работа.

"Смятам да си сготвя овчарски пай и да направя филм за YouTube", коментира с познатото си чувство за хумор Джеймс Мей. Той допълни, че се надява един ден отново да работи в екип с Ричард Хамънд и Джеръми Кларксън, но в различна сфера.

"Един ден отново може да се съберем. Но най-вероятно в някой бар или ресторант, не за автомобилно предаване", споделя Джеймс Мей пред The Telegraph.

Британското издание уточнява, че Мей и Хамънд имат опция да подновят договорите си с BBC през следващите месеци. Такава възможност обаче не е налична за Кларксън, който бе уволнен заради нападение над продуцента Ойзин Таймън.

Що се касае до бъдещето на Top Gear, то остава под въпрос. Първоначално се очакваше водещи на автомобилното шоу да бъдат именно Ричард Хамънд и Джеймс Мей, а на Джеръми Кларксън да бъде намерен заместник. Този вариант вече е малко вероятен.

В BBC обаче не възнамеряват да се отказват от най-популярното си шоу. От изтекъл имейл на изпълнителния продуцент на Top Gear Анди Уилман до служителите на телевизията става ясно, че шоуто ще продължи да съществува.

"Знам, че никой от нас не искаше подобна развръзка, но нека погледам назад към онзи невероятен продукт, зад който стоим всички ние. На тези от вас, които се притесняват за работните си места, ще кажа, че BBC няма намерение да се отказва от Top Gear", гласи писмото.

Още по темата четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1-ви април?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кларксън го търсете в една руска телевизия. А нищо чидно и другите двама да дойдат.