Въпреки кризата Great Wall гради завод в Русия

Инвестицията в новото съоръжение на китайците възлиза на ?500 млн.
1 апр 2015 17:58,
67
Въпреки кризата Great Wall гради завод в Русия
Заводът на Литекс Моторс край Ловеч, в който се сглобяват модели на Great Wall Motor. Снимка: Automedia.bg

Лошите перспективи пред автомобилния пазар на Русия накараха редица компании да се изтеглят или да намалят инвестициите си в страната. Китайският производител Great Wall Motor обаче не се притеснява от икономическата обстановка и ще построи завода си в Тулска област.

През последните седмици в медиите в страната се появиха опасения, че китайците ще изтеглят инвестицията си, но това бе опровергано. Представители на Great Wall Motor посетиха Тула и след среща с местното управление обявиха, че проектът няма да бъде спрян.

Общата инвестиция на Great Wall Motor в новото предприятие ще бъде за близо 500 млн. евро. Целта е в завода да се произвеждат всички модели от бранда Haval, като работата на завода ще стартира през 2017 г. Предвиденият годишен обем от 150 000 бройки трябва да бъде достигнат през 2020 г.

Китайската компания обещава да създаде 2500 работни места. Работата по строителството на завода ще стартира още в началото на май. Предприятието няма да отговаря само за финалното сглобяване на колите, в него ще се произвеждат над 60% от необходимите компоненти.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
2
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Това да си патриотар и русофил, и да те е срам да се наречеш българин само тук го има.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Братска Русия вече се възстановява от кризата и рублата постепенно се вдига. От всички санкции срещу Русия, най-прецакани както винаги останахме ние българите."А ние руснаците се излагаме като вместо да си кажем, че сме руснаци, пишем от името на българите.
40
3
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
"защото иневститорите начело с оня дърт *** Родшилд усетиха накъде отиват работите и започнаха да изкупват руски облигации като зарязаха негърското гето САЩ"Това е игра на думи - също може да кажеш, че са намалили паническата продажба на руски активи, каквото цареше до момента.Значи викаш Америка се отърва от лошия Сорос и той сега отишъл да тормози Русия ли?Ами това си е проблем на Русия, хаха.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 58 *рублата и индексите се вдигат в Русия ,защото иневститорите начело с оня дърт *** Родшилд усетиха накъде отиват работите и започнаха да изкупват руски облигации като зарязаха негърското гето САЩ и се изнасят и в буквалния смисъл защото Родшилд се изнесе от САЩ и се установи в Сигапур ,а дъртия Сорос от щатите забягна в Нова Зенландия и сега тези двамата крадливи *** яко инвестират в Китай и Русия ,защото за разлика от тъпите напушени тука *** знаят какво следва
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СОРОСИ ВИЯ РУСИЯ НЕ Я МИСЛЕТЕ ,ТЯ Е ОГРОМНА ДЪРЖАВА С ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ ОТ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ,С НАЙ СИЛНАТА АРМИЯ ,КОЯТО Е ВЪОРЪЖЕНА С НАЙ ДОБРИТЕ В СВЕТА ОРЪЖИЯ ,РУСИЯ СИ ИМА И ВЕЛИК НАРОД С НЕПОБЕДИМ ДУХ.ЗАТОВА РУСИЯ Я ОСТАВЕТЕ НА МИРА,АМИ КОМЕНТИРАЙТЕ,ЧЕ ДНЕС ИЗТЕЧЕ СРОКА ЗА ПОДФАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ НА УЕСТИНГХАУСУС КОИТО ИЗЛЯЗОХА ПОРЕДНИЯ АМЕРИКАНСКИ БАЛОН И СЕГА ЗАРАДИ ПОСЛУШАНИЕТО СИ КЪМ САЩ ОСТАВАМЕ И БЕЗ ЯДРЕНИ МОЩНОСТИ
37
13
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 9 години
Ха, рублата се вдига щото петрола се вдига.Това е голямата трагедия на Русия - че НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕЯ ! И голямата болка на Путин.Русия е футболна топка в краката на играчите на Ню Йоркската борса, сори братушки.(ние също де, но поне нямаме болни амбиции)
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братска Русия вече се възстановява от кризата и рублата постепенно се вдига. От всички санкции срещу Русия, най-прецакани както винаги останахме ние българите.
35
0
 
4
 
! Отговори
citizen преди 9 години
"Руският или нашият, като се има предвид че за нашия е заложено да снабдява Европата"Пълни глупости на търкалета. Завода беше предвиден за първоначелен капацитет от 2000 автомобила и е само част от общо 24 завода на компанията (извън Китай).
34
2
 
1
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Няма значение кой е собственика - доскоро голяма част от Мерцедес беше собственост на шейховете...Важно е кой може и кой не може - без шведите няма Волво. Също като Сааб - навремето се опитаха да прескочат шведите чрез разни чужди платформи, само с емблемка на Сааб, и си паднаха на носа лошо.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и сега нека познаем кой завод ще произвежда в пъти повече коли? Руският или нашият, като се има предвид че за нашия е заложено да снабдява Европата. затова е най-добре да се видим къде сме и да си понатиснем парцалите, а не да плямпаме глупости из форумите
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Масираната проруска пропаганда в социалните мрежи и по други места предизвика точно обратното на това, което се очакваше да постигне", каза министър Стропницки.
31
1
 
1
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
Ние не сме в криза и затова от Ауди имаше запитване. :)))
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 33Потърси в нета кой е собственика на волво .
29
1
 
1
 
! Отговори
до baihui преди 9 години
И само идеята да е германска - готови са да плащат яко!Особено сега като поскъпва да имаш кола заради ограничения/места/замърсяване, още повече влиза в сила "Като е гарга, да е рошава".И американците също избиват рибата - Форд беше най-продаваната миналата година.Само французите и японците нещо изтърваха влака.А китайците въобще не са имали шанс да участват, хаха, хем у дома...
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
43-ТОВА НЕ Е МОЯ СТАТИСТИКА ,ТОВА СА ДАННИ ЗА ИКОНОМИКАТА НА САЩ И ЕС ,МОЖЕ ДА ГИ ПРОВЕРИШ В НЕТА,А ТОВА,ЧЕ НЕ ТИ ИЗНАСЯ,ЧЕ ЗАПАДА В ЛИЦЕТО НА ЕВРЕЙСКИТЕ САЩ И ЕС СА ЕДИН НАДУТ И ВЕЧЕ ИЗДИШАЩ СПУКАН БАЛОН СИ Е ИЗЦЯЛО ТВОЙ ПРОБЛЕМ.ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ЗАПАДА Е ЕДНА ФАЛИРАЛА ПЯСЪЧНА ПИРАМИДЯА,КОЯТО БЕЗ СВЕТОВНА ВОЙНА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ,АМА ТОЯ ПЪТ УДАРИХА НА КАМЪК,ЗАЩОТО РУСИЯ И КИТАЙ НЕ СА ИРАК И ЛИБИЯ.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 43 по полека с нервите ,пести си ги и не се напъвай ,че тепърва ще ти трябват нерви ,че както се развиват нещата в световен мащаб и очертаващото се мрачно бъдеще за ционистката кашерна клоака САЩ,като нищо може от това нервмно напрежение да те перне ,я някой инфаркт,я някой инсулт
26
3
 
24
 
! Отговори
СТАТИСТИКА ЗА СОРОСИ преди 9 години
36 ТРИЛИОНА И 900 МИЛЯРДА $ Е ОБЩИЯ ДЪЛГ НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ ОТ ЕС,ИЛИ905 % ОТ ОБЩИЯ БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА ЧЛЕНКИТЕ НА ЕС. САЩ-ДЪЛГ 19 ТРИЛИОНА И 703 МИЛЯРДА $ ,ИЛИ 107 $ ОТ БВП НА ЩАТИТЕ .ДЪЛГ НА РУСИЯ ЕДВА 3 % ОТ БВП НА ОГРОМНАТА СТРАНА ,С НАЙ ГОЛЯМ ДЪЛГ В ЕС НЕ Е ГЪРЦИЯ,АМИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ОПАЛА ГЕРМАНИЯ. ДЪЛГЪТ НА УЖ БОГАТИЯ МАЛЪК ЛЮКСЕМБУРГ Е НАД 3 ТРИЛИОНА ,КОЛКОТО Е И ДЪЛГА НА 1,6 МИЛЯРДЕН КИТАЙ. ТОВА СА ФАКТИТЕ СОРОСЧЕТА ,ЗАПАДА ОТДАВНА Е ФАЛИРАЛ ,ЗАЩОТО НКОЛОНИАЛИЗМА ПРИКЛЮЧИ
25
11
 
1
 
! Отговори
33 до славянин преди 9 години
Карат само ново, щото нямат пазар за стари коли - доскоро бяха на моторетки и колела.Това и най-голямата тревога на третополовите в момента: как ще реагират китайците на идващия скоро пазар на стари коли - притесняват се да не стане като в Източна Европа и да им намалеят тлъстите подажби, дето намазват в момента.Иначе китайците са луди по германско - никакви грейтуоли нямат шанс вече там.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези дни в Китай отиде на посещение министъра на финансиите на САЩ да моли китайците да отложат стартирането на азиятската банка , към която вече започнаха да се писъединияват освен азиятските държави и такива от запад ,като Великобритания,Италия ,Германия и Австралия .Азиятската банка ще измести доминираната от САЩ световна банка и йоана с тази банка става през тази година нова световна валута
23
13
 
1
 
! Отговори
до славянин преди 9 години
В Китай 90% от колите са на триполовите, и дялът им РАСТЕ!Китайската автоиндустрия се оказа огромен провал, а помниш преди 10-ина години какви амбиции имаха...