Суперавтомобилът на Peugeot е хечбек

308 R HYbrid развива 100 км/час за 4,0 секунди
16 апр 2015 21:07,
0
Суперавтомобилът на Peugeot е хечбек
Снимка: Peugeot

Нещо наистина специално показа френската марка Peugeot. Най-новият й модел е базиран на познатия хечбек 308, но представлява чистокръвен суперавтомобил.

Моделът носи името 308 R HYbrid, като разчита на мощен хибриден мотор, дело на подразделението Peugeot Sport. Той съчетава бензинов двигател и два електромотора, който могат да работят заедно или поотделно. Бензиновият мотор е 1,6-литров THP (270 к.с.), а двата електрически двигателя, поставени на всеки от мостовете и развиващи по 115 к.с., предоставят на 308 R HYbrid задвижване към всички колела.

Общата мощност на системата, чиято литиево-йонна батерия с капацитет 3 кВтч може да се зарежда в електрическата мрежа, достига 500 к.с. Въртящият момент е равен на 730 Нм, а разпределението на масите е в съотношение 40/60 в полза на предния мост.

Семейният хечбек с възможности на суперавтомобил, както от Peugeot определят своя нов модел, е сбособен на ускорение от място до 100 км/час за 4,0 сек. Максималната скорост на движение ограничена на 250 км/час, а вредните емисии на СО2 са колкото на икономичен градски автомобил - само 70 г/км.

Peugeot 308 R HYbrid е снабден с четири режима на управление. Най-спортният Hot Lap предоставя пълната мощност от 500 к.с. Режимът Track настройва хибридната система да генерира 400 к.с. и 530 Нм, а режимът Road, предназначен за ежедневно ползване, доставя 300 к.с. и 400 Нм. Последният режим - ZEV, е напълно електрически. При нормално шофиране системата използва главно позиционираният на задния мост електрически мотор, докато предният се активира при необходимост.

Що се отнася до дизайна на 308 R HYbrid, той е заимстван от концепциите 308 R и Quartz. Моделът демонстрира агресивни форми, големи отвори за въздух, двуцветно купе и хромирани елементи. Снимки на интериора липсват, но от информацията става ясно, че той е оборудван с четири индивидуални седалки.

Към момента не се съобщава кога ще се състои премиерата на 308 R HYbrid.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари