Кола от бъдещето! Audi показа уникален всъдеход

Експерименталният prologue allroad разполага със 734 к.с.
17 апр 2015 13:35, Красимир Ангелов
6
Кола от бъдещето! Audi показа уникален всъдеход
Снимка: Audi

Компанията Audi представи експериментален всъдеход с името prologue allroad, който е оборудван с хибриден агретат, развиващ 734 к.с. Машината продължава концепцията на други два прототипа на марката, показани по-рано – prologue (ноември 2014) и prologue avant (февруари 2015).

Моделът ще бъде показан пред публика по време на автосалона в Шанхай лично от главния дизайнер на Audi – Марк Лихте. Дължината на концепта е 5130 мм, което е със 185 мм повече от комбито A6 Allroad. Като цяло всъдеходът следва стила на prologue avant, но клирънсът на новата машина е със 77 мм по-голям.

В хибридния агрегат на машината влиза 4,0-литров бензинов туин-турбо V8 двигател, развиващ 605 к.с., електромотор, 8-степенна автоматична скоростна кутия и комплект литиево-йонни батерии с емкост 14,1 кВт/ч. Общата мощност на агрегата е 743 к.с. и 900 Нм.

Audi prologue allroad ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а смесеният разход, посочен от компанията-производител, е 2,4 л/100 км. Само на електричество прототипът може да измине до 54 км.

Автомобилът има система за задвижване на четирите колела, адаптивно пневматично окачване, пълноуправлеямо шаси, а същото така и светодиодни матрични главни светлини, задни стопове с LED-елементи и 22-цолови джанти от лека сплав.

В салона на концепта са разположени 3 големи сензорни дисплея. Единият заменя приборния панел, вторият е поставен пред пасажера до шофьора, а третият – пред селектора на скоростна кутия. За возещите се отзад пътници е предвиден допълнителен OLED-дисплей, с чиято помощ могат да се настройват седалките и да се управляват климатика и мултимедийната система.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Audi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Фанфарон преди 9 години
Знам ли, може да го видим и в България - тук дебеловратите много бързо реагират на автомобилния пазар, какво ли не видяхме! Все с честни пари купено! Сещам се, преди години видах по ТВ как Алберто Томба се измъква от ФИАТ "Пунто"...
4
3
 
1
 
! Отговори
барбарон преди 9 години
кога ще измислят Ауди да лети в Космоса и защо германците все още предоставят тази ниша на руснаците....сигурно защото всички са набъркани в едни и същи "масла".......
3
2
 
5
 
! Отговори
знайко преди 9 години
е сега вече ни дразните,много
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интересен разход за бензинов мотор от 4л, да не би да е дизелов?
1
4
 
10
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Само да не е като предишния allroad, на който подкалниците се набиваха със сняг и блокираха гумите да се въртят :)