Най-мощният модел в историята на BMW

М6 с Competition Package разчита на мотор с 600 к.с.
19 май 2015 15:36,
4
Най-мощният модел в историята на BMW
Снимка: BMW

BMW представи обновеното семейство М6 във версия Competition Package. Тя разчита на форсиран до 600 к.с. битурбо V8 мотор с обем 4,4 литра и преработено шаси. По този начин това са най-мощните серийни модели в цялата история на баварския производител.

Преди година BMW пусна седан M5 в юбилейната версия 30 Jahre, като той също разчита на 600 к.с. Тази „петица” бе обявена за най-мощното „гражданско” BMW за всички времена, но от нея бяха произведени едва 300 бройки. Затова и баварците решиха, че подобно звание заслужава именно M6 в изпълнение Competition Package.

При него доработките на мотора са същите като при версията 30 Jahre M5. Двигател с 600 к.с. и въртящ момент от 700 Нм, достъпен в диапазона 1500-6000 об/мин. Досега най-мощното M6 разполагаше с 560 к.с. и 680 Нм. След доработката купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а кабриолетът и Gran Coupe – за 4,0 секунди.

Максималната скорост при всички версии е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Клиентът обаче може да си поръча опцията M Driver’s Package, която премахва ограничителя и така автомобилът развива 305 км/ч.

Машините BMW M6, оборудвани с Competition Package, разполагат с по-твърди пружини и амортисьори, както и със специални стабилизатори. Пренастроени са и кормилното управление, системата за стабилизация и задният активен М диференциал, който е с отделен блок на управление.

На външен вид автомобилите от тази серия се отличават по оригиналните си 20-цолови джанти, както и по изпускателните системи, „облечени” в черен хром.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Жертвите по нашите пътища обикновено са комплексирани *** под 20г. с "тунингована" таратайка по-възрастна от тях. Това БМВ не е масов автомобил.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По кои точно "пътища" в България може да се кара с този звяр - никъде! Поне ако не си (само)убиец...
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко ли жертви ще вземе този нов модел като попадне на наше пътища?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е кой "загуби" войната?