АвтоВАЗ вади нови седан и кросовър

Двата модела ще бъдат готови през 2017 или 2018 г.
20 май 2015 13:12,
20
АвтоВАЗ вади нови седан и кросовър
Снимка: АвтоВАЗ

Най-големият руски производител – компанията АвтоВАЗ, спазва плановете си въпреки икономическата криза в страната и ще пусне на пазара два напълно нови модела. Това са седан и кросовър от сегмент С, които трябва да бъдат готови след 2-3 години, съобщава изданието "Автосреда".

Още през 2008 г. АвтоВАЗ показа концептуалния модел Lada C, който представлява именно кросовър (на снимките). За разработката му тогава руските конструкторите получиха съществена помощ от канадската компания Magna International.

Част от елементите на Lada C ще бъдат използвани за серийния модел, но като като цяло двата нови модела ще претърпят съществени промени в характеристиките си, които се обясняват с „обновяване на маркетинговите параметри”. Специалистите на компанията са разработили нова схема за разположение на компонентите в автомобилите, като се обсъждат и различни варианти на интериора и екстериора.

Засега повече подробности има за кросовъра, който ще бъде изграден на базата на Renault Duster. Той ще използва платформата B0, която е в основата и на други модели на Renault, както и на техните еквиваленти от Dacia. Шасито ще бъде използвано и за друг всъдеход на АвтоВАЗ - Lada Xray Cross, който трябва да бъде представен в началото на 2016 г.

„Кросовърът от сегмент C е напълно нов проект, който засега е само концепция, но някои от елементите в нея вече са напълно уточнени. Кризата в автомобилната промишленост при нас е сериозна, но това не ни спира и съвсем скоро ще бъдем готови с графика за новия ни кросовър Lada C-крос”, коментира шефът на проекта Олег Груненков.

Още снимки на Lada C вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЗИ КОЛА Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПРЕД *** 20 ГОДИШНИ ЩАЙГИ.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
където мине ГАЗ-ка , японските и американските , да не говорим за европейските джипове , може да се използват само за красив декор на природата
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
злобните хора , винаги ще плюват руските автомобили , че от тая злоба , дали ще разберете , че водещи , ще станат китайските производители , а европейските , само ще произвеждат ламарината , за собствените си модели
9
12
 
14
 
! Отговори
ЙУК преди 8 години
Това на снимката е в много ранна идейна фаза. Няма чистачки, място за номер, калници. Стъклата за тъмнени - не се вижда вътрешното огледало. През 2018 Мерцедес ще представи возило (камион) на автопилот, дано Лада сложи най-сетне климатик
8
6
 
9
 
! Отговори
ЙУК преди 8 години
Ако има манивела и отдолу люк (като ЗАЗ) за да може да се лови риба, моделът направо ще избие рибата.
7
7
 
16
 
! Отговори
Прав преди 8 години
А бе по-добро от Лада 7-мица няма.
6
3
 
7
 
! Отговори
иво преди 8 години
До ДРТова е така ,и за пръв път от 4 десетилетия Лада не е най-продаваната марка на руския пазар.Руският автогигант е "паднал жертва" на западните компании и вече не негов модел е най-продаваната кола в Русия.
5
4
 
7
 
! Отговори
R преди 8 години
щом не са пушки - може.
4
5
 
9
 
! Отговори
ДР преди 8 години
Хубаво започвате "Най-големият руски производител компанията АвтоВАЗ" но е хубаво да се уточни ,че Рено/Нисан е придобила много голям мажоритарен контрол в/у морално и технически остарялата фирма за Лади.
3
0
 
15
 
! Отговори
Безпристрастен преди 8 години
Сега вече Мерцедес са в проблем и не само те .
2
4
 
12
 
! Отговори
До партиен член преди 8 години
Рено , Дачия, Лада, няма значение, важното е, че е нещо по различно от оръжие. А дано да е поне с характеристиките на Дъстър.
1
6
 
13
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
По скоро ново Рено.