КWID – най-новият кросовър на Renault

Мъникът е модел с компактни размери и просторен интериор
20 май 2015 22:33,
0
КWID – най-новият кросовър на Renault
Снимка: Renault

Френският производител Renault попълни гамата си модели с още един кросовър. Той е позициониран в сегмент А, носи името KWID и ще се предлага на всички световни пазари.

Renault KWID представлява серийна версия на концепцията Kayou, показана преди година. Автомобилът използва разработената съвместно с Nissan платформа CMF-A и представлява хечбек с увеличен просвет и предпазни елементи по каросерията.

Машината е сравнително компактна - дължината е само 3,68 метра, но от Renault посочват, че предлага водещи в класа простор в кабината и обем на багажника. Не е за подценяване и просвета - цели 180 мм.

Освен функционалност кабината на Renault KWID демонстрира и любопитни технологии, сред които дигитални уреди, инфо-система със 7-инчов дисплей и др.

По отношение на задвижването се посочва, че KWID ще използва 0,8-литров бензинов двигател, съчетан с 5-степенна ръчна трансмисия. Допълнителни данни липсват, като от Renault подчертават, че моторът демонстрира изненадваща динамика и нисък разход на гориво.

Renault KWID ще бъде лансиран най-напред в Индия - през втората половина на 2015 г. Именно Индия, където машината е разработена, ще бъде най-важния пазар за глобалния модел.

Към момента няма яснота кога возилото ще бъде достъпно в Европа. Има вероятност на стария континент моделът да се продава под марката Dacia.

"С KWID, Renault продължава да преследва своята стратегия за достъпна мобилност за всички, за да подсили международния си ръст. Използвайки новата платформа на Renault-Nissan Alliance, и следвайки следата, оставена от Duster, KWID ще позволи на Renault да продължи своята експанзия и да отговори на нуждите на клиентите, които искат автомобил, който е стилен, здрав и лесен за употреба.”, споделя в прессъобщението Карлос Гон, председател и главен изпълнителен директор на Groupe Renault.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари