Honda ще поставя рекорд по икономичност

Дизелов Civic Tourer ще измине 13 000 км за 25 дни
29 май 2015 18:39,
0
Honda ще поставя рекорд по икономичност
Снимка: Honda

Honda се готви да постави рекорд по икономичност на гориво, който да бъде записан в Книгата на Гинес. Целта е да се докаже ефективността на 1,6-литровия дизелов мотор на марката, като това ще стане по време на мащабен тест драйв с дължина от 13 000 км.

Проектът ще стартира на 1 юни, когато двама инженери от европейското подразделение на компанията ще поемат на пътешествие с Honda Civic Tourer. Те ще стартират от Аалст (Бел), като за 25 дни ще посетят 24 държави от ЕС плюс Русия.

Фергъл МакГрат и Джулиън Уорън ще прекарват по 7,5 часа дневно зад волана на автомобила, на който ще бъдат монтирани устройства за следене на достоверността на данните. През цялото време те ще записват маршрута, по който преминават, както и разхода на гориво.

За да няма съмнение в показателите, от Honda ще поканят и независими свидетели. Освен това е създаден и специален сайт в интернет, на който в реално време ще могат да се следят всички данни за тест драйва. За да бъде признат официално рекордът, ще се използва стандартен автомобил, по който няма да бъдат правени изменения или подобрения.

Според регламента, машината ще бъде прегледана от независими експерти както в началото, така и в края на пътешествието. В правилника също така е записано, че автомобилът през цялото време трябва да се придвижва по пътища, затова от маршрута му липсват островни държави като Великобритания, Ирландия, Кипър и Малта, кoито също влизат в ЕС.

Още за Honda Civic Tourer вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари