Това е напълно новата Astra на Opel

Моделът използва нова архитектура, по-лек е с до 200 кг.
2 юни 2015 15:44,
4
Това е напълно новата Astra на Opel
Снимка: Opel

Германската компания Opel представи официално новото поколение на бестселъра си Astra. Автомобилът ще се появи пред публика във Франкфурт през септември, а продажбите ще бъдат факт непосредствено след това.

При появата на първите снимки стана въпрос за дизайна на новата Astra от поколение K, затова сега ще се съсредоточим върху техническите новости. А те съвсем не само малко.

Opel Astra K е изградена на нова архитектура, благодарение на която инженерите са успели редуцират масата на колата с между 120 и 200 кг. при различните версии.  Самото купе е с 20% по-леко от това на Astra J, като само чрез новото шаси са спестени близо 50 кг. Конструкцията е изградена от леки, но здрави материали като високоякостна и ултра високоякостна стомана.

Новото поколение на модела е с 5 см. по-късо в сравнение с Astra J, като разстоянието между осите е намалено с 2 см. Въпреки това обаче разстоянието за краката на возещите се на задните седалки е увеличено с 35 мм. Освен това автомобилът има подобрен коефициент на челно съпротивление - под 0,30, което се отразява положително на разхода и комфорта в кабината. Точните габарити на новия модел са 4,37 метра дължина, 1,46 м. височина и 2,66 м. междуосие.

Новости има и в гамата мотори, която в началото ще бъде представена от един дизелов и два бензинови мотори. Дизелът има обем от 1.6 литра и развива 95 к.с., а базовият бензинов мотор е 1,0-литров с три цилиндъра и развива 105 к.с. По-мощният бензинов мотор е също нова разработка, има обем от 1,4 литра и генерира 145 к.с. и 250 Нм.

Сред новите неща са и матричните фарове IntelliLux LED, които според информацията са първите по рода си в този сегмент. Светлините дават по-добра видимост с около 30-40 метра напред при движение с 80 км/час в сравнение с халогенните или ксенонови фарове, сочи информацията.

Сред технологиите на борда дебютира новата инфо-система IntelliLink, работеща с 8-инчов дисплей. Тя поддържа Android Auto и Apple CarPlay, както и 4G мрежа стандарт LTE.

Интересна новост в изцяло променения интериор са седалките с 18 различни настройки, вентилация, отопление и масаж. Предлагат се също така и задни седалки с функция отопление.

Всички подробности за автомобила, включително цените, ще станат ясни най-късно през септември, когато на изложението във Франкфурт ще се състои публичната премиера.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
масова кола преди 8 години
Ще бъде по-добра и икономична с новите двигатели и по-ниското тегло! За съжаление ще ни бъдат достъпни след 5-6 години..
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карам астра 1.6 газ бензин,ако не гниеше толкова много щях да я карам цял живот и да не си купувам друга. По новите модели не гният но много се чупят