BMW представи второто поколение X1

Моделът е по-просторен, комфортен и динамичен
3 юни 2015 12:00,
2
BMW представи второто поколение X1
Снимка: BMW

Второто поколение на популярния компактен кросовър X1 представи германската компания BMW. Пред публика автомобилът ще се появи на автосалона във Франкфурт, а продажбите в Европа ще бъдат факт около месец след това.

Най-малкият кросовър на BMW е получил подобрен дизайн, типичен за последните модели от серията Х на марката. Промените засягат повечето елементи по каросерията, като придават на X1 по-солидни пропорции, мощно излъчване и динамични линии.

Промени има и в размерите - височината е увеличена с 53 мм, което допринася за по-добрия пространствен комфорт в интериора. Освен това позиция на седене е повдигната с 36 мм отпред и 64 мм отзад, което оптимизира обзора върху случващото се на пътя. Новата архитектура на салона предоставя с 37 мм по-голямо пространство за коленете на возещите се отзад, а при версиите с опционалната регулируема надлъжно задна седалка пространството може да бъде увеличено с до 66 мм.

Вместимостта на багажника е 505 литра, или 85 литра повече спрямо предходния модел, като е възможно да бъде увеличена до 1 550 литра при сгъването на облегалката на задната седалка, която може да се поръча и с регулиране на наклона.

Новото BMW X1 ще се предлага и в няколко индивидуализирани модификации - Advantage, Sport Line, xLine и M Sport. Сред опциите са включени също така Full LED фарове, автоматично задвижване на задния капак, динамичен контрол на амортисьорите, BMW Head-Up дисплей и системата Асистент за шофиране Plus. Последната включва системите Активен автопилот с функция Stop & Go, Предупреждение при напускане на лентата, Асистент за задръствания, както и Предупреждение при опасност от сблъсък с разпознаване на пешеходци и Спирачна функция при шофиране в градски условия.

За задвижването на модела са предвидени два бензинови и три дизелови двигателя с четири цилиндъра и мощност от 150 к.с. до 231 к.с. Дизелите са 2,0-литрови, като развиват 150 к.с. (330 Нм), 190 к.с. (400 Нм) или 231 к.с. (450 Нм). Бензиновите също имат 2,0 литра обем, като предлагат 192 к.с. (280 Нм) или 231 к.с. (350 Нм).

Малко след премиерата моделът ще получи и други мотори, сред които и такива с три цилиндъра.

Любопитна новост е също така предното задвижване, което ще се предлага за първи път при модела. То ще бъде налично за версиите X1 sDrive20i и X1 sDrive18d. Останалите модификации разполагат със задвижването към четирите колела BMW xDrive. Предлаганите трансмисии са нови версии на шестстепенната механична скоростна кутия и осемстепенната трансмисия Steptronic.

Новото поколение BMW X1 ще има премиерата през септември във Франкфурт. Продажбите стартират около месец след това, а производството ще се осъществява в завода на BMW в Регенсбург.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
dragan преди 8 години
Gledai so rabotata somo great wall
1
0
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Само HONDA!