Kia модернизира cee'd

Моделът демонстрира подобрен дизайн и нови двигатели
Обновена: 26 юни 2015 19:46 | 26 юни 2015 19:45,
0
Kia модернизира cee'd
Снимка: Kia

Първи снимки на модернизираното моделно семейство cee'd разпространи корейската компания Kia. Премиерата на хечбека и комбито ще се състои във Франкфурт през септември.

Що се отнася до визуалните промени, те са по-скоро минимални. Екстериорът е получил нови предна и задна брони, както и допълнителни хромирани елементи. Нови са също така джантите с размер 16 и 17 инча, както и стоповете, които сега имат различен дизайн.

Промените в интериора са сходни, като се виждат допълнителни хромирани елементи, както и специална материя на централната конзола, която има защита от надраскване. Подобрения има също така при шумоизолацията на купето.

В гамата от мотори на обновената Kia cee'd ще попадне новият 1,0-литров мотор с три цилиндъра, който вече дебютира при версиите GT Line. Агрегатът 1.0 ecoTurbo е наличен във версии със 100 или 120 к.с., като и в двата случая максималният въртящ момент е 172 Нм. Бензиновата гама ще включва също така по-големите 1,6 GDI със 128 к.с. и 1,4 MPI със 100 к.с.

Базовият дизелов агрегат ще бъде познатият 1,6-литров CRDi, развиващ 110 к.с. Той ще се предлага и във версия със 136 к.с. и 285 Нм, която замества настоящата със 128 к.с. и 265 Нм.

Новост е също така автоматичната трансмисия със 7 степени и два съединителя. Моделът ще може да се оборудва още с ръчна кутия с 6 предавки и с автоматик с два съединителя и 6 степени.

Флагманския модел cee'd GT също ще получи обновен дизайн, както и модернизиран мотор. Агрегатът с обем 1,6 литра ще получи ново турбо, което ще позволи да се редуцира времето за ускорение от 0 до 100 км/час с 0,1 сек. Моторът с мощност 204 к.с. и максимален въртящ момент от 265 Нм вече ще прави упражнението за 7,6 сек.

Обновената Kia cee'd ще бъде налична на пазарите в Европа още през следващия месец. Моделът ще бъде част от щанда на марката във Франкфурт.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари