Най-американската кола е Toyota

В челните места на класацията попадат още две японски коли
30 юни 2015 17:22,
7
Най-американската кола е Toyota
Колаж: Automedia.bg

Коя е най-американската кола? На този въпрос ежегодно отговаря изданието Cars.com. Титлата за 2015 година отива при Toyota Camry, като в челните места на класацията попадат още два японски модела.

Класирането се осъществява чрез индекс, който измерва процентa на използваните в автомобила части, които са произведени на територията на САЩ. За да попадне в класацията даден автомобил, най-малко 75% от неговите компоненти трябва да бъдат произведени в страната.

През тази година безапелационен лидер е Toyota Camry, която се произвежда в два американски завода на японската марка. За производството на модела са ангажирани близо 6000 американци.

Втори в подреждането е също модел на Toyota - Sienna, докато първата американска кола в класацията е позиционираният на трето място Chevrolet Traverse. За производството на модела на GM са ангажирани по-малко от 2000 американци.

Четвъртото място е за друг японски автомобил - Honda Odyssey, като останалите места в топ 7 са заети от автомобили на американски компании - GMC Acadia, Buick Enclave и Chevrolet Corvette.

Всъщност класацията включва само 7 автомобила, тъй като те са единствените през тази година, отговарящи на условието 75% от частите им са бъдат произведени на територията на страната. Преди 5 години този показател са покривали цели 29 коли. Миналогодишният лидер Ford F-150, например, вече не отговаря на критериите и не е включен в подреждането.

Още любопитни статии за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: toyota
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
те щото са ''отвратителни'' затова и доста от руските кочини са копирани от американски автомобили. Волга примерно от Форд Мейнлайн. "Гордоста" на съветското автомобилостроене, лимузината ЗИЛ-101 е на база модела "97" на Буик.и това 'краварите' не знам що си мислиш, че е някаква обида и я дрънкаш непрекъснато??? Хората се гордеят с фермерството си, и дори и днес милионери и милиардери си имат ранчо. Освен ако не си комплексиран ***, тогава пък ти бягаш от селото, но то от тебе - не!
3
4
 
12
 
! Отговори
71672 преди 8 години
До Анонимен"Оттогава само ***, затова японците им показаха как се правят коли."" - ти полудя ли ? Май не знаеш нищо за разни Шелбита, Мустанзи, Доджове, Камаро-та и т.н. които още от 50-те имат климатици, както и серво на волана. Колите са абсолютен лукс дори и сравнени с днешни модели! Тогава баба ти се е возила в магарешка каруца..или Москвич де..все тая ..
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така е навсякъде където колата не се ползва за мерене на п*ки, а е просто средство за транспорт и който я прави най-надеждна и евтина печелитук не става въпрос за марки, коне, и други глупостив сащ най-важното за една кола е да не се чупи, да има климатик и да струва нова до 20к доларау нас, никой уважаващ себе си бадка не си купува нова тойота, а скача на застаряващо алди, бенве или подобно да се покаже пред блока в люлин на дургите бадки колкото е смотан
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година е Хонда или Тойота в САЩ, дори янките осъзнаха, че тритонните им допотопни, бавнооборотни, наблъскани с неизползваеми конски сили кошници, не стават за нищо, освен за бъдат унищожавани в екшън филми.